Batman’da IŞİD terör örgütünün Kobani’ye yönelik yapılan saldırılar basın açıklamasıyla kınandı. Eylem sonrası AK Parti’ye yakın bazı ulusal gazeteler yakılarak tepki gösterildi.

Batman Demokrasi Platformu tarafından Atatürk Parkında yapılan kınamaya HDP Batman Milletvekili Ayşe Acar Başaran, Belediye Eş Başkanı Gülistan Akel de destek verdi. Platform adına basın açıklamasını okuyan Eğitim Sen Batman Şube Eş Başkanı Zelife Bulut, bu tecavüz çeteleri kaos, korku ve panik yaratarak sivilleri katlederek Kobane’de Kürtlerin yarattığı devrimin ve bununla beraber Ortadoğu’nun demokratikleşmesinin önüne geçemeyeceklerini söyledi.
Kobani’ye yapılan katliamı kınadıklarını söyleyen Bulut, Bu katliamdan sorumlu olan ve destek veren hükümet olmak üzere insani değerden yoksun eli kanlı IŞİD çetelerine destek verenlerin bu kirli politikalarını derhal son verilmesi gerektiğini söyledi.

Yapılan açıklamanın ardından IŞİD’i desteklediği iddiasıyla bazı ulusal gazeteler kalabalık kitle tarafından yakılarak tepki gösterildi. Açıklamanın ardından grup sessizce dağıldı.