Gaziantep'te havalimanında yapılan uygulamada, IŞİD terör örgütüne katılacağı öğrenilen yabancı uyruklu 2 kişi yakalandı.

Konuyla ilgili yazılı açıklama yapan Gaziantep Valiliği, IŞİD terör örgütünün Türkiye'ye yönelik faaliyetlerinin ve olası terör eylemlerinin önlenmesi, çatışma bölgelerine geçiş yapacak terör örgütü mensuplarının engellenmesi doğrultusunda çalışmaların sürdüğünü bildirdi. Örgüt mensuplarının Gaziantep'te buluşma ve toplanma merkezlerinin takip edildiği bildirilirken, militan teminine yardımcı olan faaliyetlerin de engellenmesi yönünde çalışıldığı aktarıldı.

Bu kapsamda 2 yabancı uyruklu kişinin Gaziantep Havalimanı'nda yapılan uygulamada yakalandığı belirtilirken, açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Kilis il sınırında 1 askeri personeli şehit etmesi ve buna benzer olayların engellenmesine yönelik ilimiz havalimanında yapılan uygulamada, ülkemiz üzerinden Suriye’ye geçiş yapacağı değerlendirilen yabancı uyruklu 2 şahıs, İl Emniyet Müdürlüğü görevlilerimiz tarafından 27 Temmuz tarihinde yakalanmıştır. Yakalanan şahıslar haklarında gerekli işlemlerin yapılması amacıyla İl Göç İdaresi Müdürlüğü'ne teslim edilmiş olup 6458 sayılı Yabancılar ve Uluslararası Koruma Kanunu'na istinaden işlemleri sonuçlandırıldıktan sonra sınır dışı edileceklerdir.”