IIşid haberleri, en son ışid haberleri neler, ışid çatışmaları, ışid son durum, kobani son durum.ŞİD'in yayınladığı son videoya Suriyeli askerlerin başını keserek korkunç infazları gerçekleştirenlerden biri İngiltere vatandaşı bir tıp öğrencisi çıktı

20 yaşındaki Nasser Muthana'nın babası İngiliz Daily Mail Gazetesi'ne yaptığı açıklamada üzgün olduğunu belirtip, "Tam emin değilim ama oğluma benziyor. İnsanları öldürdüğü için Allah'tan korksun. İnsanları öldürüp sonra Alah'ın huzuruna nasıl çıkacak?" diye sordu. Tıp öğrencisinin babası, oğlunu affedip affetmeyeceğine dair soruya da "Hayır, akıl hastası olması lazım. Ya da başka bir sorun var" dedi.

Haber 7'nin haberine göre Muthana, daha önce temmuzda yayınlanan IŞİD'in 'propaganda videosu'nda da görülmüştü. 17 yaşındaki kardeşiyle Suriye'ye gitmişti 17 yaşındaki kardeşi Aseel ile birlikte Suriye'ye giden Muthana, Suriye'de öğrendiklerini dönüşte İngiltere'ye karşı kullanma tehdidinde bulunmuştu.

IŞİD'in Amerikan yardım çalışanı Peter Kassig'i öldürdüğünü ilan ettiği videoda 16 IŞİD üyesi Suriyeli akerlerin kafasını keserken görülüyor. IŞİD üyelerinden 'Cihatçı John' lakaplı militan iseABD Başkanı Barack Obama'ya mesaj verip ABD yönetiminden Irak ve Suriye'ye kara gücü göndermesini istiyor.Abdurrahman da IŞİD kurbanı - Sabah

IŞİD, geçtiğimiz yıl kaçırdığı ABD'li yardım görevlisi Peter Kassig'i katletti. Kassig, Suriye'de bulunduğu süreçte İslam'ı seçerek Abdurrahman adını almıştı

Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) örgütü, geçtiğimiz yıl ekim ayında kaçırdığı ABD'li eski asker ve yardım görevlisi Peter Kassig'i katlettiğini açıkladı. Suriye ordusuna mensup 18 askerle birlikte öldürüldüğü belirtilen Kassig, örgüte esir düştükten kısa süre sonra İslam'ı seçmiş ve Abdurrahman adını almıştı. Kassig, IŞİD'in katlettiği altıncı Batılı rehine oldu. Örgüt daha önce James Foley, Steven Sotloff, David Haines, Herve Gourdel (IŞİD'e bağlı Cund el Halife örgütü tarafından, Cezayir'de) ve Alan Henning'in kafasını kesmişti. Toplam 16 dakikalık bir videoyla katliamları dünyaya duyuran IŞİD, önceki örneklerde olduğu gibi, Kassig'i turuncu kıyafetle ve başında bıçaklı bir militan bekler halde gösterdi. Bir süre önce, örgütün, artık katliam görüntülerinin teşhiri noktasında daha dikkatli olmaya karar verdiğine dair iddialar dile getirilmişti. Dün yayımlanan katliam videosunda, yine İngiliz aksanlı bir militan konuşarak, örgütün eyleminin amaçlarını sıraladı. Obama'ya hitaben "Dört yıl önce Irak'tan çekildiğini açıkladın, ama çekilmedin. Aksine, kendini buradaki bazı kuklaların ardına gizledin" diyen militan, Kassig'in de önceki yıllarda bir ABD askeri olarak Irak'taki Müslümanlara karşı savaştığı için öldürüldüğünü belirtti. 

IRAK'TA ASKERDİ 
2007'de Irak'a ABD ordusu saflarında giden Kassig, sağlık nedenleriyle diskalifiye edilerek ülkesine gönderilmişti. Kassig, 2012'de iç savaşın kızıştığı Suriye'ye yardım görevlisi olarak dönmüş, bir yıl sonra da kaçırılmıştı. Bu arada ABD Başkanı Barack Obama Kassing'in ailesine başsağlığı dileğinde bulundu. 

'CİHADCI JOHN YARALANDI' İDDİASI
IŞİD'in yayımladığı infaz görüntülerinin hepsinde yer alan ve İngiliz aksanıyla konuşarak Batılı liderlere tehditler yağdıran militanın, geçtiğimiz hafta Irak'ta yaralandığı iddia edildi. Daily Mail gazetesinin haberine göre, İngiliz basınının "Cihadcı John" lakabını taktığı militan, IŞİD lideri Ebubekir Bağdadi ve diğer önemli isimlerle birlikte Kaim kasabasındaki sığınağa geçen hafta düzenlenen saldırıda yaralandı. Bu bilgi doğrulanırsa, Peter Kassig'in infaz videosunun, söz konusu saldırıdan da önce kaydedildiği kesinleşmiş olacak. 

ANNESİ PAULA'NIN ÇAĞRILARI İŞE YARAMADI
Peter Kassig'in ABD'nin Indianapolis kentinde yaşayan anne-babası Paula ve Ed Kassig, oğullarının öldürüldüğüne dair haberlerin yayımlanmasından hemen sonra, ilk önce söz konusu görüntülerin doğrulanmasını beklediklerini ifade etti. Aile adına medyaya yapılan yazılı açıklamada da, "Oğlumuzun, Amerikalıları maniple etmek için eylem yapan bir örgütün elindeki akıbetiyle değil, ortaya koyduğu insancıl faaliyetleri ve sevgisiyle anılmasını isteriz" denildi. Peter Kassig'in annesi Paula, oğlunun rehin düştükten sonra İslam'ı seçtiğini hatırlatarak, defalarca IŞİD'e Peter'in serbest bırakılması çağrısında bulunmuştu. 
IŞİD hedeflerine 3 günde 31 hava saldırısı

WASHINGTON/HALEP

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığından (CENTCOM) yapılan açıklamada, ABD savaş ve bombardıman uçaklarının 14-17 Kasım günlerinde Suriye'de IŞİD militanlarını hedef alan 11 hava saldırısı düzenlediği, ABD ve partner ülkelere ait taarruz, bombardıman ve savaş uçakları ile insansız hava araçlarının Irak'ta da yine 14-17 Kasım arasında IŞİD'e karşı 20 hava saldırısı icra ettiği belirtildi.

Açıklamaya göre, Suriye'de Kobani yakınlarındaki 9 hava saldırısında IŞİD'e ait 7 muharebe mevzisi imha edilirken, biri de etkisiz hale getirildi. Ayrıca örgüt militanlarının 4 toplanma noktası yok edildi ve taktiksel bir IŞİD birliği vuruldu. Deyr'uz Zor yakınlarında düzenlenen iki hava saldırısında da IŞİD'e ait bir ham petrol toplama tesisi hedef alındı ve örgütün bir tankı imha edildi.

Irak'ta da Er-Rutba civarındaki 4 hava saldırısında IŞİD'e ait 9 kamyon, 2 kazı makinesi ve bir yükleme aracı yok edildi, bir IŞİD aracı hasara uğratıldı. Felluce yakınlarındaki 3 hava saldırısında iki IŞİD aracı, bir buldozer ve bir yükleme aracı imha edilirken, Musul Barajı'nın güneybatısındaki bir hava saldırısında da örgüte ait bir buldozer yok edildi, taktiksel bir birlik vuruldu.

Musul'un batısındaki iki hava saldırısında iki taktiksel birlik hedef alındı, bir araç ve bir muharebe mevzisi imha edildi. Kerkük yakınlarındaki 3 hava saldırısında bir taktiksel birlik vuruldu, iki tanktan biri hasara uğratıldı biri de yok edildi. El Kaim'in güneybatısındaki bir hava saldırısında IŞİD'e ait bir araç imha edilirken, Telafer'de düzenlenen bir hava saldırısında da taktiksel bir IŞİD birliği vuruldu. Beyci yakınlarındaki 5 hava saldırısında da IŞİD'e ait iki taktiksel birlik ve bir büyük birlik hedef alındı, bir tank, bir araç ve 4 muharebe mevzisi imha edildi.

Kobani'de 3 IŞİD komutanı öldürüldü iddiası

Öte yandan, Suriye'nin Halep iline bağlı Kobani (Ayn el-Arap) ilçesindeki çatışmalarda, terör örgütü IŞİD'in 3 komutanının öldürüldüğü ileri sürüldü.

Kobani'de IŞİD'e karşı savaşan Özgür Suriye Ordusu'na (ÖSO) bağlı Kuzey Güneşi Tugayları Komutanı Ebu Leyla, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Peşmerge, Halk Savunma Birlikleri (YPG) ve ÖSO ile IŞİD arasında çıkan çatışmalarda 3 IŞİD komutanının öldürüldüğünü iddia etti.

Öldürülen IŞİD komutanlarının Ebu Ali el-Ensari, Ebu Muhammed el-Mısri ve Ebu Muhammed et-Tunisi olduğunu bildiren Ebu Leyla, ilçenin çeşitli bölgelerinde taraflar arasında şiddetli çatışmaların devam ettiğini, IŞİD militanlarının zaman zaman ilerlediğini ancak güçlü savunma karşısında geri çekilmek zorunda kaldıklarını ifade etti.