IŞİD'in Kilis sınırında bulunan Es-Selame Sınır Kapısı'nı ele geçirmek için muhalif gruplarla yaptığı çatışmalar, bölgede yaşayanları tedirgin etmeye başladı. Sınır köylerinden rahatlıkla gözlemlenen çatışmalar, özellikle çocukları korkutuyor.

IŞİD'in Kilis'in karşısında bulunan Halep'e bağlı Azez şehri ile Es-Selame Sınır Kapısı'nı ele geçirme çalışmaları sürüyor. Esed karşıtı muhalif gruplar ile IŞİD'in mücadelesi sınırın Türkiye tarafından da gözlemleniyor. Patlama sesleri ve yükselen dumanlar, sınır köylerinde büyük tedirginliğe yol açıyor. Suriye tarafında bulunan İğde ve Havar köylerinde anonslar yapılarak vatandaşlar uyarılıyor. Sınırın Türkiye tarafında da güvenlik güçleri önlemlerini artırmaya çalışıyor.

Sınır köylerinden Arpakesmez de yaşayan vatandaşlar, çatışmalardan büyük rahatsızlık duyuyor. Özellikle çocuklar, bomba seslerinin kendilerini korkuttuğunu ifade ediyor. Köyde yaşayan Muhammed Biçmen, “Bombaların sesinden uyuyamıyoruz. Sürekli çatışmalar çıkıyor. Burada rahat yaşayamıyoruz. Mermiler buraya seker, gelir diye korkuyoruz. Şaşırıyoruz yani, nereye gideceğimizi bilmiyoruz. Bombalar köyümüze düşer diye çok korkuyoruz.” diye konuştu.

Mustafa Üstün de çatışmalardan rahatsızlığını dile getirerek, “Karşıda çok çatışma oluyor. Çok bomba sesleri var. Geceleri sesten yatamıyoruz. Karşıdan sürekli alevler yükseliyor.” açıklamasında bulundu.

Öte yandan bazı Suriyeli vatandaşların Öncüpınar Sınır Kapısı'ndan karşı taraftaki kendi ülkelerine geçmek için beklediği görüldü.