IŞİD'in Suriye'nin Aynel Arap (Kobani) şehrine sahur vakti yaptığı bombalı eylemle başlayan çatışmalar sonucu Kobanililer yine Türkiye sınırına yığıldı. Şu ana kadar tespit edilen 12 kişinin öldüğü saldırıda 70 civarında yaralı Türkiye’ye getirildi. Türkiye-Suriye sınır güvenliği için yüzlerce asker ve polis sınıra sevk edildi.

IŞİD, Telabyat’ı kaybetmesinin hemen ardından Kürtlerin yönetiminde bulunan Kobani’ye saldırı başlattı. Şafak vakti intihar bombacısının eylemi ile başlayan saldırı devam ediyor. İlk belirlemelere göre Kobani’de 12 kişinin öldüğü yaklaşık 70 kişinin de yaralandığı yönünde. Yaralılar Suruç Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alındı. Durumu ağır olan çok sayıda yaralı ise Şanlıurfa’daki çeşitli hastanelere sevk edildi.

Doğu’dan Kobani’ye saldıran IŞİD ile YPG arasında çatışmalar devam ediyor. ABD öncülüğündeki koalisyon uçakları ise bölgede keşiflerini sürdürüyor. Henüz hava bombardımanının yapılmadığı öğrenildi.

Çatışmanın yaşandığı Kobani’nin doğusunda ise yüzlerce Suriyeli sınıra yığıldı. Sınırdaki Türk askerleri geçişlere izin vermiyor. Öte yandan çok sayıda polis ve asker zırlı araçlarla sınıra sevk edildi.