Suriye'de IŞİD militanı olarak savaştıktan sonra Antalya'daki ailesinin yanına dönen ve jandarmanın düzenlediği operasyonda gözaltına alınan şahıs, psikolojik sorunları olup olmadığının tespiti için Manisa Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'ne sevk edildi.

Antalya'da geçen günlerde Döşemealtı Jandarma İlçe Komutanlığı ekipleri tarafından düzenlenen operasyonda gözaltına alınan IŞİD militanı olduğu iddia edilen H.A.'nın (19) jandarmadaki sorgusu tamamlandı. Döşemealtı İlçe Jandarma Komuntanlığı'nda sorgulanan H.A., burada soruları cevaplandırmadı, devleti tanımadığını söyledi. Buradaki işlemlerin ardından adliyeye sevk edilen 19 yaşındaki şüphelinin savcılık tarafından alınan ifadesinin ardından psikolojik sorunlarının olup olmadığının tespiti için Manisa Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'ne sevk edildi. Burada 3 hafta tedavi görecek H.A. tanı konulamaması durumunda 3 hafta daha hastanede tutulacak. Hakkında daha önce de psikolojik sorunları olduğu gerekçesiyle rapor bulunan H.A.'nın bundan dolayı savcılık tarafındna ikinci bir rapor alınmasının uygun olunacağını karar verildiği öğrenildi. Şahıs hastanede yattığı süre zarfında jandarma tarafından hakkındaki suçlamalarla ilgili geniş çaplı soruşturma yürütülecek. Tedavisinin ardından hakkındaki adli karar verilecek.

Geçen cuma günü Döşemealtı İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri aldıkları istihbarat sonucu takibi aldıkları H.A.'nın Suriye'ye geçerek IŞİD saflarında savaştığını, ardından da tatil için ailesinin yanına geldiğini tespit etti. Bunun üzerine İl Jandarma Komutanlığı ekipleri düzenledikleri operasyonda H.A.'yı gözaltına almıştı.