Gaziantep'in Karkamış ilçesinin karşısında bulunan Jarabulus bölgesini yaklaşık 2 yıldır elinde bulunduran terör örgütü IŞİD, sınır boyunda hendek kazma ve mayın yerleştirme işlemlerini sürdürüyor. Yaklaşık 6 -7 aydır bölgedeki bu faaliyetlerini sürdüren IŞİD mensuplarının çalışmaları kameralara yansıdı.

Suriye'nin Halep şehrine bağlı Jarabulus ilçesi, yaklaşık 2 yıldan bu yana terör örgütü IŞİD'in elinde bulunuyor. Özgür Suriye Ordusu'ndan aldıkları bölgede, sınır kapısına yakın bir yere kendi bayraklarını da asan örgüt mensupları, ilçenin dış bağlantılarını kesmek ve giriş çıkışları önlemek için yaklaşık 6-7 aydan bu yana iş makineleriyle hem hendek kazıyor hem de sınırda yakın bölgelere mayın yerleştiriyor.

Sınırda Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ise güvenlik önlemlerini artırmaya çalışıyor. Sınırın yanı başında yaşanan bu olaylarla ilgili bölge halkı da gelişmeleri yakından takip ediyor. Karkamış'ta yaşayan Selami Yılmaz isimli vatandaş, "Yaklaşık 6 -7 aydır IŞİD'in çalışmaları devam ediyor. Biz de merakla bunları seyrediyoruz. 2- 3 kepçe 6 -7 aydır hendek kazma çalışması yapıyor. Şu anda da hızlılık kazandı. Bunlar bölgeyi ele geçireli 2 yıl oldu. Ele geçirdikten sonra hudut boyunu mayınla döşemeye başladılar. Devamlı da burada mayın patlıyor." ifadelerini kullandı.

Ertuğrul Yılmaz da IŞİD'in sınırda bulunmasından rahatsız olduklarını belirterek, "Silah seslerinden dolayı geceleri uyuyamıyoruz. Bazen bombalar atıyor." diye konuştu.