Geçtiğimiz aylarda kendi kontrolü altındaki bölgelerde geçerli olmak üzere para bastırdığı iddia edilen terör örgütü IŞİD'in bu işlem için Gaziantep'te adeta bir darphane kurduğu ortaya çıktı. İlde yapılan operasyonda para baskı kalıpları ele geçirildi. Yakalanan 6 kişi de tutuklanarak cezaevine konuldu.

Gaziantep Valiliği'nden yapılan açıklamada, IŞİD terör örgütünün Türkiye'ye yönelik faaliyetlerinin ve olası terör eylemlerinin bertaraf edilmesi, Türkiye üzerinden çatışma bölgelerine malzeme temin eden, terör örgütüne militan teminine yardımcı olan şahısların faaliyetlerinin engellenmesi amacıyla çalışma yapıldığı belirtildi. Buna göre, Şahinbey ilçesi Savcılı Mahallesi Türkmenler Caddesi üzerinde yapılan kontrollerde IŞİD terör örgütünün para basımı için kullanılan malzemeler bulundu. Olayla ilgili 6 yabancı uyruklu şahıs yakalandı.

Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nün şahısların araçlarında ve işyerlerinde yapılan aramalarda IŞİD terör örgütünün para basımında kullanılan 12 adet IŞİD parası baskı kalıbı, 2 ayrı çeşit IŞİD parasının ön ve arka yüzüne ait 4 çeşit 56 adet para kalıbı, 4 adet para kesme kalıbı, 20 adet baskılara ait piston çubuğu ele geçirildi. Yakalanan 6 kişinin tutuklanarak cezaevine gönderildiği bildirildi.