IŞİD terör örgütü, Türkiye Suriye sınırında yer alan Kilis, Kara Kuvvetleri Komutanlığı 1'inci Hudut Alayı Dağ Hudut Karakolu'na saldırarak 1 astsubayı şehit etti, 2 uzman çavuşu yaraladı. Saldırıya anında karşılık veren Türk Silahlı Kuvvetleri, IŞİD mensuplarını etkisiz hale getirdi.

Yaklaşık 5 kişiden oluşan IŞİD üyesi grup, bugün saat 13.30’da bir pikabın içinde uzun namlulu silahlarla Kilis sınırında görev yapan askerlere saldırdı. Saldırıda bir astsubay şehit olurken, iki uzman çavuş da ağır yaralandı. Kilis Devlet Hastanesi’ne kaldırılan şehit astsubayın vücudundan 4 kurşun çıkarıldığı belirtildi. Gaziantepli olduğu belirtilen şehit astsubayın amcası Kilis Devlet Hastanesi’ne gelerek doktorlardan ve yeğenin komutanlarından bilgi aldığı öğrenildi.

Saldırıya anında karşılık veren TSK’nın açtığı ateş sonucu bir IŞİD militanı öldü olarak ele geçirildi. TSK, saldırıyı gerçekleştiren IŞİD militanlarının kontrolündeki Ayyeşe köyündeki mevzilere cehennem topu adı verilen tank ve obüslerle vurdu. Bölgede F-16 savaş uçakları da keşif uçuşları yaptığı kaydedildi. Ayrıca militanları taşıyan pikap tipi araç imha edildi. IŞİD militanlarına ait 1 roketatar ve 1 Kalaşnikof ele geçirildi.

Genelkurmay Başkanlığı konuyla ilgili detaylı bir açıklama yaptı. 1 astsubayın şehit düştüğü saldırıda teröristin öldürüldüğü belirtilen açıklama şu şekilde oldu: "23 Temmuz saat 13.30'da, Kara Kuvvetleri Komutanlığı 1'inci Hudut Alayı Oğuzeli/Gaziantep Dağ Hudut Karakolu sorumluluk sahasında görevli unsurlarımıza sınırın Suriye tarafında DEAŞ terör örgütü kontrolündeki bölgeden silahlı beş teröristçe açılan ateş sonucu, bir kahraman astsubayımız şehit olmuş, iki uzman çavuşumuz yaralanmıştır. Personelimize ateş eden DEAŞ mensubu terörist silahlarıyla, 1 roketatar, 1 AK-47 Kaleşnikof piyade tüfeği birlikte ölü olarak ele geçirilmiştir. Ayrıca yine DEAŞ mensubu teröristlere ait 3 araç vurularak ağır hasar verdirilmiştir. Şehidimize Allah'tan rahmet şehidimizin değerli ailesine ve yüce milletimize başsağlığı ve sabırlar dileriz.”

Öte yandan önceki gün Kilis Valiliği, Öncü Hudut Karakolu ile İnanlı Hudut Karakolu ve Darmık Hudut Karakolu ile Çerçili Hudut Karakolu arasında yer alan sınır hattının 5 gün süreyle özel güvenlik bölgesi olarak ilan edildiğini duyurmuştu. Aynı zamanda Özel Kuvvetler Komutanlığı’na bağlı bordo berelilerden oluşan birlikler Suriye sınırındaki Kilis’e gelmişti. Bordo bereli birlikler Kilis’in yanı sıra Suriye sınırındaki Hatay, Gaziantep, Şanlıurfa ve Mardin’de de konuşlandırıldı.