Terör örgütü IŞİD’in, 32 kişinin hayatını kaybettiği Suruç saldırısından 15 gün önce Şanlıurfa şehir merkezinde keşif yaptığı ortaya çıktı. Karakol, polis lojmanları ve MİT binası etrafında keşif ve gözetleme yapan militanların silahlarıyla birlikte yakalandığı öğrenildi. İki IŞİD üyesi tutuklanarak cezaevine gönderilirken, olayın basından gizlendiği; keşif yapan IŞİD mensuplarının, tasfiyeler kapsamında karakola sürülen terör uzmanı bir polis memuru tarafından fark edilerek yakalandığı belirtildi.

Alınan bilgiye göre, resmi kurumlarla ilgili keşif yapan IŞİD üyesi iki kişi, Şanlıurfa Yenişehir Polis Merkezi önündeki nöbetçi kulübesinde görevli polis memuru tarafından fark edildi. Yenişehir Polis Merkezi, MİT binası ve polis lojmanlarının yanında bulunan üst geçitte görüntü çeken ve şüpheli davranışlarda bulunan iki kişi gözaltına alındı. IŞİD üyelerinin üzerinde, silahların yanı sıra keşif yapılan resmi kurumların fotoğraf ve görüntüleri ile örgütün propaganda amacıyla hazırlattığı dokümanlar ele geçirildi.

Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’ndeki sorgusunun ardından adliyeye sevk edilen söz konusu şahıslar tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Ancak olay basından gizlendi. Şanlıurfa Emniyet Müdürü Eyüp Pınarbaşı ile Vali İzzettin Küçük’ün, tahkikatın gizli yürütülmesi ve gazetecilere bilgi verilmemesini istediği iddia edildi. Emniyet ve valilik tarafından herhangi bir basın bilgilendirmesi yapılmadığı ayrıca hedef durumundaki polisler ve lojmanda oturan ailelere de herhangi bir uyarı yapılmadığı öğrenildi.