Adana’da yapılan operasyonda, DEAŞ/IŞİD terör örgütünün sözde cihat bölgesi olarak adlandırdığı Suriye’ye gitmek üzere gelen yabancı ülke vatandaşlarına ev kiralayan ve Adana sorumlusu olduğu belirtilen 1 kişi yakalandı.

Emniyet Müdürlüğü'nün DEAŞ/IŞİD terör örgütüne yönelik gerçekleştirilen çalışmalarda, Suriye’ye gitmek amacıyla Adana’ya gelen 9 Cezayirli, 3 Faslı toplam 12 kişiye geçici olarak kullandıkları evleri kiralayan ve örgüt adına Adana’da sorumlu düzeyde faaliyet gösteren İ.Ç. gözaltına alındı. Şüphelinin üst aramasında ülkede çeşitli illerinden örgütün sözde cihat çatışma bölgesi olarak adlandırdığı Suriye’ye gidecek şahısların isim ve iletişim bilgilerinin bulunduğu çok sayıda doküman ele geçirildi.

İ.Ç.'nin daha önceki tarihlerde Mithatpaşa mahallesinde yine aynı amaçlar için kiralamış olduğu evde 4 Fransa, 1 İtalya, 2 Endonezya, 1 Suudi Arabistan, 1 Almanya, 1 Tunus ve 1 Mısır vatandaşı toplam 11 kişinin yakalanarak haklarında gerekli işlemler yapılmak üzere İl Göç İdaresi Başkanlığı’na teslim edildiği bildirildi. Emniyetteki işlemleri tamamlanan İ.Ç. ise çıkarıldığı adli makamlarca tutuklanarak, cezaevine gönderildi.

Bu yıl içinde örgüt adına sözde cihat çatışma bölgeleri olarak adlandırılan yerlere gitmek üzere Adana’yı geçiş güzergahı olarak kullanan toplam 31 ülke vatandaşı 75 kişi hakkında idari işlem yapıldığı bildirildi.