18 yaşından küçük iki çocuğu ile IŞİD’e katıldığı için yargılanan M.G.’nin davasının görülmesine başlandı. Sınırdan kaçakçılar yardımı ile geçtiğini belirten M.G., terör örgütü IŞİD kamplarında yaşadığı süreci anlattı.

Ankara 2. Ağır Ceza Mahkemesi’ne görülen davaya tutuklu sanık M.G. ve eşi F.G. katıldı. M.G., 18 yaşından küçük iki çocuğu ile birlikte IŞİD’e katılım süreçlerini anlattı. İnançlarının gereğini yerine getirmek için IŞİD’in bulunduğu yere gitme isteği hissettiğini belirten M.G. durumu görmek için katıldığını söyledi. Önce Gaziantep’e, ardından Kilis’e geçtikten sonra kaçakçılar yardımı ile sınırı geçtiği bilgisini veren M.G., 3 buçuk ay IŞİD kamplarında kaldığını fakat çatışmalara katılmadığını aktardı.

'15 GÜNLÜK DENETİMDEN GEÇTİK'

Sınırı geçtikten sonra IŞİD tarafından 15 gün boyunca bir denetimden geçtiklerini kaydeden M.G. bu süre içinde IŞİD’in gelenleri ajan mı yoksa katılmak için mi geldiklerini sorguladıklarını dile getirdi. 15 günlük sürenin ardından kendisine rahat dolaşmak için bir belge verildiğini ifade eden M.G., kendisine önce Ebu Ahmet daha sonra Ebu Yasin kod adı verildiği bilgisini verdi. M.G. ayrıca terör örgütü üyesi olmadığını ileri sürdü.

'ÇOCUKLARIMIN DÖNMESİ İÇİN HER ŞEYİ YAPACAĞIM'

Eşini alıp tekrar IŞİD’e dönmek için Türkiye’ye döndüğünü vurgulayan M.G. serbest bırakılması halinde geri dönmeyeceğini ve çocuklarını getirmek için elinden gelen her şeyi yapacağını söyledi.

Eşinin Türkiye’ye dönmeden önce pişman olduğunu iddia eden F.G. ise 16 yıllık evlilikleri sürecinde eşinden hiçbir zarar görmediğini söyledi. Çocuklarının bazen kendisini aradıklarını dile getiren F.G. çocuklarının babalarının serbest bırakılması halinde Türkiye’ye dönmek istediklerini ifade etti.

Ara kararını veren mahkeme, Emniyet Genel Müdürlüğü’ne yazı yazılarak IŞİD’in Türkiye’ye veya vatandaşlara yönelik bir eyleminin olup olmadığının sorulmasına karar verdi. Sanık M.G.’nin üzerinden çıkan yazıların tercüme edilmesine karar veren mahkeme, duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.