Sümeyye Ercan'ın babası Doğan Ertekin, AA muhabirine rehin tutulan 8 aylık torunu Ecrin Ela, kızı ve damadına bir an önce kavuşmak istediğini söyledi.

Kendisinin şoför olduğunu, çocuklarının 4 yıldır Irak'ta yaşadığını belirten Ertekin, "Haberi duyduğumda yoldaydım ve işi bırakıp hemen eve geldim. Diğer kızımın Erzurum'da mezuniyet töreni vardı, oraya da gitmedim. 3-4 gündür uyku uyumuyorum. Başbakanımızın, devletimizin onları kurtaracağına güveniyorum" ifadesini kullandı. 

Operasyonla rehineleri kurtarmanın tehlikeli olacağını vurgulayan Ertekin, operasyon yapmadan kızı, torunu ve damadına kavuşmak istediğini kaydetti.

Ertekin, 8 aylık torunu Ecrin Ela'yı yaklaşık 3 ay önce gördüğünü dile getirerek, sözlerini şöyle tamamladı:

"Torunumu Irak'a gitmeden önce görmüştüm. Afşin'e gelmişlerdi. Birkaç gün kaldılar ve gittiler. Torunumun cep telefonu görüntüsüne bakıp yolunu gözlüyorum. Onları kurtarmak için şu durumda operasyona gerek yok. Operasyon yaparlarsa çocuklar heder olacak. Sen onlara vurursun, onlar da sana. Bu durum olmaz. Bunu devletimizin diplomatik yolla çözmesi gerekir. Başbakanımız Tayyip Erdoğan, bu işi çözer ve kimseye düşürmez."

- Kızıyla gizli numaradan görüştü

Rehin kızı, torunu ve damadının şokunu yaşayan anne Döne Ertekin de olayı duyduktan sonra sabah akşam ağlayarak zaman geçirdiklerini, gözlerine uyku girmediğini anlattı.

Dualarının bütün rehineler için olduğunu ifade eden Ertekin, kızı Sümeyye'nin dün gizli numaradan kendisini aradığını ve sağlıklarının yerinde olduğunu söylediğini vurguladı.

Dua ettiklerini, önce Allah'a, sonra Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a güvendiğini dile getiren Ertekin, "Dün telefonum çaldı. Kocam dışarı çıkmıştı. Okuma yazmam yok. 'Alo, sen kimsin' dedim? 'Anne ben Sümeyye' dedi. "Kimseye söyleme, biz iyiyiz, sağlığımız yerinde, bizi sıkıntı etmeyin dedi' ve kapattı telefonu" şeklinde konuştu.