Afyonkarahisar’da ‘düğünlerde mermi sıkma’ geleneğinin sürdürülen bu yüzden adı 'Teksas’a çıkan Işıklar beldesi halkı silahlara veda etme kararı aldı. Işıklar sakinleri bir süre önce Afyonkarahisar Valiliği tarafından başlatılan ‘Düğün Evi Yas Evi Olmasın’ projesiyle ikna oldu. Proje kapsamında çok fazla silahın kullanıldığı yerlerde köy muhtarı ve köylülerle görüşmeler yapılmıştı.

Işıklar Belediyesi tarafından yaptırılan düğün salonunun açılışına katılan Vali Hakan Yusuf Güner, projeye destek veren belde halına teşkkür etti. Güner, “Projemizle insanların aileleriyle birlikte rahatlıkla gidebilecekleri bir düğün ortamı oluşturmak, düğün evinin atılan silahlarla yas evi olmasını önlemek ve toplumu olumsuz yönde etkileyen düğünlerde silah atılmasını önlemeyi amaçladık.” dedi.

Beldenin hiçbir sorunu olmamasına rağmen düğünlerde altın takmak yerine hediye olarak mermi sıkmak gibi bir adetleri olduğunu ifade eden Güner, “Burada düğünlerde insanlar birbirine nazire olsun diye ‘bu benim düğünümde şu kadar mermi attı’, ‘ben de altın takmak yerine bu kadar mermi atacağım’ diye havaya mermi sıkma geleneği varmış. Belediye başkanı başta olmak üzere muhtarlar ve bayanların ciddi bir efor kaydetti. Artık silah atma geleneğini, altın takma geleneğine çeviriyoruz. Silah atma geleneği yerine para takma, altın takma, zengin olanlar için bilezik takma geleneğine çeviriyoruz.” diye konuştu.

Düğün salonunun kurdelesini keserek açılışını yapan Vali Güner, vatandaşlarla hatıra fotoğrafı çektirdi.