Dünyanın ilk aydınlatılan sokağı olarak da bilinen eski ismi Herod olan Kırk Asırlık Türk Yurdu sokağında bulunan yüzlerce tarihi evler ile birlikte çok katlı binaların dış cephe boyasını dağcı gençler yapacak.

Mustafa Kemal Üniversitesi’nde görevli dağ sporcusu Doç. Dr. Yaşar Ergün’ün koordinasyonunda 5 kişilik dağcı ekibi bir haftada tarihi sokakta bulunan çok katlı yüksek binaların boyanması tamamlayacak.

Anadolu’daki en eski şehirlerinde birisi olan çeşitli uygarlıklara ve semavi dinlere ev sahipliği yapmış Hatay’da, şehrin güzel görünümüne kavuşması için çalışmalarını sürdüren Hatay Büyükşehir Belediyesi ekipleri, tarihi Kırk Asırlık Türk Yurdu sokağının dar olmasından dolayı tahta ve metal iskele kurulamama nedeni ile civarda bulunan çok katlı yüksek apartmanların dış cephe boyama işine dağcılar da katıldı. Dağcılar yanlarında getirdikleri ve dağcılık sporunda kullandıkları araç ve gereçleriyle yüksek binaların çatılarından sarkarak Kırk Asırlık Türk Yurdu sokağının boyama çalışmalarını sürdürüyorlar. 5 kişilik dağ spor ekibinin üyesi olan ve yüksek binaların dış cephesini boyayan 24 yaşındaki üniversite öğrencisi Mehmet Ala, “Şehrimizin tarihi sokağı olan Kırk Asırlık Türk Yurdu’nda bulunan, tarihi evlerin güzel bir görünüme kavuşması için yapılan bu örnek çalışmalara gönüllü destek oluyoruz. Tarihi sokaklarımızın dar olduğundan dolayı binaların dış cephe boyanması için iskele kuramadık. 5 kişilik dağcı grubu olarak yapılan bu çalışmaya gönüllü katıldık. Yaptığımız bu çalışma eğlenceli ve aynı zamanda da iyi geçiyor. Bu çalışma bizim için bir şereftir.” dedi.