Hatay'ın İskenderun ilçesinde evlerinde ölü bulunan anne ve 2 çocuğunun cenazesi, Osmaniye'de toprağa verildi.

Denizciler Mahallesi'ndeki evlerinde ölü bulunan Aynur Mert (41) ile çocukları Aleyna (16) ve Ahmet Ali'nin (14), Adana Adli Tıp Kurumundaki otopsi işlemleri tamamlandı.

Aynur Mert'in babası Osman Karahasan, kızı ve 2 torununun cenazesini yakınlarıyla adli tıp morgundan teslim alarak Osmaniye'ye götürdü.

Osman Karahasan'ın Rahime Hatun Mahallesi'ndeki evine getirilen cenazeler için burada helallik alındı.

Daha sonra Asri Mezarlık Camisi'ne götürülen cenazeler, kılınan namazın ardından defnedildi.

Denizciler Mahallesi'nde yaşayan anne ve 2 çocuğundan haber alamayan yakınları dün polisi aramış, ekipler evde anne ve 2 çocuğunun cesedini bulmuştu. Şüpheli baba Turgay Mert, Osmaniye'de saklandığı adreste bugün gözaltına alınmıştı.

MEMLEKETİ OSMANİYE’DE YAKALANDI

Polis ekipleri, Turgay Mert’i yakalamak için çalışma başlattı. Ekipler, şüphelinin ilçede gidebileceği yerlere baskın düzenledi ancak sonuç alınamadı. Yapılan araştırmada Turgay Mert’in, memleketi Osmaniye’de olduğu saptandı. Polis ve jandarma ekipleri tarafından aranan Turgay Mert, merkeze bağlı Dervişiye köyünde yapılan yol kontrolü sırasında yakalandı. Gözaltına alınan, Askeri Ceza Kanunu'na muhalefet suçundan da arandığı belirlenen Mert, sorgulanmak üzere İskenderun'a götürüldü.

‘SON SÖZÜ ‘BABA BU ACI’ OLMUŞ

Turgay Mert, polisteki ilk ifadesinde eşi ve çocuklarını boğarak öldürdüğünü itiraf etti. Turgay Mert’in ifadesinde dün öğleden sonra eşi Aynur ile aralarında çıkan tartışmada onu elleriyle boğarak öldürdüğünü belirterek, “Ardından İskenderun Demir Çelik Anadolu Lisesi’nde öğrenci olan oğlum Ahmet Ali’yi bekledim. O da gelince içine uyku ilacı attığım ayranı içirmek istedim. ‘Baba bu acı’ diyerek içmek istemedi. Onu da boğarak öldürdüm. Daha sonra aynı lise okuyan kızımı bekledim. Dershaneye gitmişti. Kızım da gelince onu da boğarak öldürdüm. Cinayetlerin ardından Osmaniye’ye gittim" dediği belirtildi.

Turgay Mert’in polisteki sorgusunun sürdüğü bildirildi.