Sarıyer’de çıktığı rampada freni boşalan İSKİ’ye ait bir vidanjör, geri kaçarak gecekondunun üzerine uçtu. Kazada yaralanan sürücü hastaneye kaldırıldı. Olay sırasında sokakta ve evde kimsenin bulunmaması büyük bir faciayı önledi.

Kaza 11.00 sıralarında Çamlıktepe Mahallesi Dere Sokak üzerinde meydana geldi. İddiaya göre mahallede kanalizasyon açmak için gelen İSKİ’ye ait bir vidanjör, yokuşu çıkamayarak durdu. Durduğu sırada frenleri boşalarak kontrolden çıkan kamyon, geri geri gelerek bir gecekondunun üzerine uçtu. Kazada vidanjör sürücüsü yaralandı. Vatandaşlar tarafından bulunduğu yerden çıkarılan sürücü, ambulansla hastaneye sevk edildi. Kaza sırasında sokak üzerinde ve gecekonduda kimsenin bulunmaması büyük bir faciayı önledi. Gecekonduda maddi hasar meydana geldi. Olay yerine gelen polis ve zabıta ekipleri, incelemelerde bulundu.
Olay sırasında evinde olduğunu söyleyen mahalle sakini Muharrem Alkaya, “İSKİ aracı tam rampada stop etti. Frenleri şişince araba geri kaçmaya başladı. Ondan sonra buradan aşağı uçtu şoför yaralıydı. Geldik çıkardık sonra ambulansla hastaneye gönderdik. Fazla bir şeyi yoktu beli ağrıyordu sadece. Evde yaşayanlar var ama o sırada evde yoklardı. Genelde burada çoluk çocuk fazla oynuyor Allah’tan o sırada çocuk yoktu burada.” dedi.

Kaza sırasında piknikte olduklarını söyleyen Zafer Taşdelen, “Benim kayınpederimin evi, pikniğe gitmişlerdi gelemedi. Bizde yeni geldik evin içine bakıyoruz şimdi ne kadar zarar var diye. Burası kömürlük kısmı içerisinde banyosu falan var. Şurası kahvaltı ettiğimiz yer. Bu kadar büyük bir aracın buradan çıkması büyük bir sorumsuzluk. Ben küçük arabayla çıkmaya korkuyorum buradan.” diye konuştu.

Polisin kazayla ilgili çalışmalar sürüyor.