Her yıl Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) tarafından Toplum Yararına Çalışma Projesi (TYÇP) kapsamında illere gönderilen oradan da ilçelere dağıtılan personel istihdamında Amasya İŞKUR yetkilileri CHP'li belediyelere kontenjan vermedi. Uygulamadan sadece belediyeler değil, ilçelerdeki kamu kurumları da nasibini aldı.

'İHTİYAÇ SAHİPLERİ MAĞDUR EDİLDİ'

Amasya İŞKUR yetkilileri tarafından Amasya Belediyesine 250, Suluova ilçesine 50, Ziyaret Kasabasına 10 kontenjan verilirken AK Parti'nin yerel seçimlerde kaybettiği Merzifon ve Gümüşhacıköy ilçelerine hiç kontenjan verilmedi. Konu hakkında açıklama yapan Merzifon Belediye Başkanı Alp Kargı, “Belediyemiz bünyesinde İŞKUR kapsamında görev alan 50 personelin sözleşmeleri Haziran ayında sona erecek. Maalesef bu kardeşlerimiz belediyemize İŞKUR’lu personel kontenjanı tanınmadığı için sözleşmeleri bittiğinde işsiz kalacaklar. Bu tavır zor şartlarda yaşamını devam ettiren, evlerine ekmek götürmek üzere emek veren memleketimiz insanına yapılmış büyük bir haksızlıktır. Belediyemizde ayrılacak olan personelimizin yaptığı işi en iyi şekilde karşılayacak sayıda personelimiz mevcut olmasına rağmen bizim itirazımız yapılan ayrımcılığa dır." dedi.

Amasya Belediyesine 250 kontenjan verilmesi ya da farklı yerlere kaç kontenjan verildiğini de önemsemediğini dile getiren Başkan Kargı, "İlçemizde bulunan diğer kamu kurum ve kuruluşlarına da aynı şekilde kontenjan verilmeyerek ihtiyaç sahibi hemşehrilerimizin mağdur edilmesidir. Topluma adalet dağıtmak üzere hizmet ettiğini iddia edenlerin yaptığı bu büyük adaletsizliği kamuoyunun takdirine bırakıyorum.” diye konuştu.

'BU OLAY BENİ DAHA DA MOTİVE EDİYOR'

"Bu yapılanlar belediyemize yapılmamaktadır, ilçemize ve Merzifon halkına yapılmaktadır. Biz yaklaşık bir yıldır Merzifon’da görev yapmaktayız. Göreve geldiğimiz günden bu güne haksız olarak bir personel dahi çıkarmadık. Belediyemizde çalışan hiçbir personelimize siyasi görüşünden dolayı bir ayrımcılık yapmadık." diyen Başkan Kargı, "Bu yapılanlar Merzifon halkına yapılmış bir ayrımcılık olduğunu düşünüyorum." değerlendirmesini yaptı.

Merzifon Belediyesi'nin beş yüzün üzerinde çalışanı olduğunun altını çizen Kargı, işten ayrılacak olan personelin yürüttüğü hizmetlerin aksamadan devam edeceğini, fakat burada olanın yine fakir fukaraya olacağının altını çizdi. Kargı, "Biz göreve geldiğimizde belediyemizde İŞKUR tarafından görevlendirilen 78 personel vardı. Temmuz ayında görev süreleri sona erdi. Biz bu arkadaşlarımızdan 33'ü ile devam kararı aldık ve belediyemizde çalıştırmaya devam ettik. Bu 33 kişiyi seçerken ne dünya görüşüne neden siyasi görüşüne bakmadık. İşini iyi yapan arkadaşları seçtik. Bu yapılanlarda ki amacın ne olduğunu herkes biliyor." diyerek uygulamaya tepkisini dile getirdi.