Kahramanmaraş Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü hafta sonu meydana gelen bir yangına 2 dakikada müdahale etti.

Kahramanmaraş İtfaiye Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada: “7 Aralık 2013 tarihinde sabah 07.12'de 110 İtfaiye Komuta Merkezimize, İskur Tekstil Fabrikası'ndan gelen yangın ihbarı üzerine, Sanayi İtfaiye Grubumuz, 2 dakika içinde fabrikaya intikal ederek yangına ilk müdahaleyi başlattı.

Akabinde, Şekerdere, Sütçü İmam ve Barbaros İtfaiye Şubelerimiz de takviye ekip olarak yangın mahalline sevk edildi.

Hallaç bölümünde elyaf makinesindeki pamukların sıkışması sonucu çıkan yangın, 10 itfaiye arazözü ve 25 itfaiye erimizin gayretli çalışması sonucunda 20 dakika içinde kontrol altına alınarak tamamen söndürüldü.

Soğutma çalışmaları ise yaklaşık 1 saat daha devam etti. Saat 08.40'ta çalışmalarını sona erdiren ekiplerimiz görev yerlerine döndüler. Herhangi bir can kaybı ve ya yaralanmanın olmadığı yangında bazı makinalar hasar gördü ve maddi zarar oluştu” denilerek bilgi verildi.

 İtfaiye Müdürlüğümüzden yapılan yazılı açıklamada; Kahramanmaraş Belediyesi İtfaiyesinin yangınlara ulaşım süresini en aza indirmek için 9 ayrı noktada şube açarak hizmet verdiği, bu durumun, yangınlara etkili ve hızlı müdahalede önemli sonuçlar sağladığı belirtildi.

Ayrıca itfaiye eğitmenlerimizin; fabrika, okul,  hastane, site ve çeşitli kamu kurumlarında  ”˜'Yangın Güvenliği ve Farkındalık Eğitimi ve Tatbikatı'' programlarına aralıksız devam ettiği, ancak vatandaşlarımızın da yangın tedbirlerini mutlaka alması gerektiği vurgulandı.