Gaziantep’in İslahiye ilçesinde faaliyet gösteren İslahiye Özel Ufuk Eğitim ve Öğretim Kurumlarına bağlı dershane ve okula polis eşliğinde baskın düzenlendi.

Valiliğin yazılı kararıyla yapılan baskında Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleriyle birlikte Milli Eğitim Müdürlüğü, Sağlık Müdürlüğü, TEDAŞ, Sosyal Güvenlik Kurumu, Maliye, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ve itfaiye yetkilileri okul ve dershanede incelemelerde bulundu.

Kuruma giren ekipleri karşılayan İslahiye Özel Gülpembe Okulu Müdürü Şahin Şahin baskına gelen yetkililerden denetimle alakalı yazılı belge istedi. Yazılı belge sunamayan ekiplere Okul Müdürü Şahin Şahin, ’’Bu şekilde denetim olmaz, baskı yapıyorsunuz, kamerayla görüntü alıyorsunuz, sizin yaptığınız terör uygulamasıdır.’’ diyerek tepki gösterince gelen görevliler denetim yapmadan kurumdan ayrıldı.
Yaklaşık yirmi dakika sonra tekrar okula gelen ekipler gazetecilerin içeri girmesini yasaklayarak görüntü çekilmesine de izin vermedi.

'PKK SİZİN MESLEKTAŞLARINIZI ŞEHİT EDİYOR AMA SİZ İŞİ GÜCÜ BIRAKMIŞ İSLAHİYE’NİN EN BAŞARILI OKULUNA BASKIN YAPIYORSUNUZ'

Okul Müdürü Şahin, gelen ekiplere ‘’Bu yıl dört kez denetim yapıldı, tekrar polislerle baskına gelmek de ne demek. Burası bir hukuk devletidir. Bu şekilde baskın olmaz. PKK sizin meslektaşlarınızı şehit ediyor, daha geçen İslahiye'de mayın patlattılar ama siz işi gücü bırakmış İslahiye’nin en başarılı okuluna baskın yapıyorsunuz. Sizin de bahtınıza bu düştü’’ diyerek sitem etti.

Fem Dershanesine de gelen ekipler genel incelemede bulunduktan sonra dershanenin merdiven ve koridorlarını ölçtü. Merdiven ölçme esnasında Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı ekiplerle İtfaiye arasında merdivenin ebadı konusunda anlaşmazlık yaşandı.

İslahiye Fem Dershanesi Müdürü Ahmet Bilal Karagöz, polis nezaretinde yapılan baskına tepki gösterip, ’’Dershanemize yapılan lafta inceleme polisler eşliğinde 8 kurum tarafından komedi sorularla tamamlandı. Kim tarafından hazırlandığı belli olmayan soruların cevabı bile kurumlara göre değişiyor. Milli Eğitim Müdürlüğü farklı ölçü, itfaiye ekipleri farklı ölçülerden bahsediyor. Güleyim mi ağlayayım mı bu kadar mı küçüldünüz’’ diyerek sitem etti.
Sabah 10 da denetlemeye başlayan ekipler ikindi vakti kurumdan ayrıldılar.