Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, Kütahya’nın Emet ilçesinde yaşanan 14 yaşındaki H.A. isimli bir kıza tecavüz edilmesiyle ilgili açıklamalarda bulundu. Bakan İslam aileleri uyararak, “Bu internet aracılığı ile kurulmuş arkadaşlık sonucunda gelişen bir hadise gibi duruyor. Çocuklarımızın medya üzerinden kurdukları dostluklara lütfen dikkat edelim. Çocuklarınız kimlerle arkadaş, kimlerle iletişim içerisinde. Bu sizin kontrolünüz içinde olsun.” dedi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, Marriot Otel’de düzenlenen ‘Ailemle Huzurluyum 81 İl 81 Aile Buluşması’ programına katıldı. Bakan, programda gazetecilerin sorularını cevapladı. ‘Kütahya’nın Emet ilçesinde yaşanan olayda, 14 yaşındaki ortaokul öğrencisi H.A. isimli öğrenciye tecavüz ile ilgili gelinen son aşamada nedir?' sorusu üzerine Bakan Ayşenur İslam, gelinen son aşamada konunun kendilerine intikal ettiği andan itibaren bir inceleme başlattıklarını ifade etti. İslam, “Çocuğumuzun ailesinin yanında ailesi, düzgün bir aile. Sorun yok gibi duruyor. Fakat bu internet aracılığı ile kurulmuş arkadaşlık sonucunda gelişen bir hadise gibi duruyor. Savcılığa intikal ettikten ve olayla ilgili resmi soruşturma başladıktan sonra çocuğumuzu aldık, şu an rehabilitasyon sürecinde. Adli kovuşturma da devam ediyor.” dedi.

Bakan İslam, ailelere “Çocuklarımızın medya üzerinden kurdukları dostluklara lütfen dikkat edelim. Çocuklarınız kimlerle arkadaş kimlerle iletişim içerisinde, bu sizin kontrolünüz içinde olsun. Çocukları sıkıp bezdirmekten bahsetmiyorum. Onlarla ilgili olayları bilin kimlerle iletişi içinde kimlerle arkadaşlık kuruyor, çocuklarınızın arkadaşlarını tanıyın. Onların hayatlarıyla ilgili detayları kendilerinde öğrenmeye çalışın bu tür boşluklar oluşturmayın çocuklarında hayatlarında. Çok daha erken bilinse önlenebilir bir hadise olduğu ortaya çıkıyor.” talebini iletti.

SABAH İŞE GİDERKEN ÇOCUKLARIMIZI BIRAKTIĞIMIZ GİBİ YAŞLI VE ENGELLİLERİMİZİ BAKIM EVİNE BIRAKABİLİRİZ

'Yaşlı Bakım Evleri' çalışmaları ile ilgili bir soruya İslam, şu cevabı verdi: “Yeni bir programı yaşlı ve engellilerimiz gündüz aileleri meşgulken bakılabilecekleri gündüzlü kuruluşlar oluşturuyoruz. Bu hem aileleri rahatlatacak hem yaşlı ve engelli ailelerimiz rahatlatacak bir program olacak. Engellileriyle ve yaşlılarıyla yaşamak isteyen ailelerin ama tüm gün çalışmak zorunda olan ailelerin de işine geleceğini düşünüyoruz. Kreş benzeri diyoruz ama bu sadece bir tarif. Tıpkı çocuğumuzu sabah işe giderken kreşe bıraktığımız gibi engellilerimizi ve yaşlımızı da bu bakım evine bırakabiliriz. Akşam dönüşte onları alabiliriz ve hayatımıza devam edebilir. Yavaş yavaş kurgulamaya başladık. Yatılı bakım merkezlerin çoğunda yapmaya başladık. Belediyelerle birlikte çalışacağız.”