Saadet Partisi 3. Bölge milletvekili adayları 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle SP gençlik kollarının Bahçelievler'de yaptığı basın açıklamasına katıldı. İslam coğrafyasının kan gölüne döndüğünü belirten Sadet Partisi milletvekili adayı Nagehan Gül Asiltürk, bütün dünya mazlumlarının teminatı olduklarını dile getirdi.

Sadet Partisi Bahçelievler Gençlik Kolları Başkanlığı 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramına ilişkin basın açıklaması yaptı. Şirinevler’de yapılan açıklamaya çok sayıda partili ve vatandaş katıldı. Açıklamayı okuyan İlçe Gençlik Kolları Başkanı Emre Gürbüz, 19 Mayıs 1919, emperyalizme karşı milli duruşun, zalimlerin diz çökmesi için ayağa kalkışın tarihi olduğuna dikkat çekti. Gürbüz, 19 Mayıs’ın İstiklale ve istikbale giden yolda ilk adımın, ilk aşkın, ilk heyecanın tarihi olduğuna değinerek “Esaretten kurtuluşa yakılan hürriyet ateşinin ilk kıvılcım tarihidir. İşte bu yüzdendir ki 19 Mayıs, kurtuluş ümidi olan gençlere ithaf edilmiştir.” dedi.

GENÇLİK MADDİ MANEVİ TAHRİBATA MARUZ HALE GETİRİLDİ

Türkiye gençliğinin devlet eliyle oynatılan kumara maruz bırakıldığını belirten Gürbüz, “Dün olduğu gibi bugün de emperyalizm gözünü bu coğrafyaya dikmiş ve sinsi tuzaklarını, önünde en büyük engel gördüğü gençler üzerine kurmuştur. Bugün gelinen noktada ne yazık ki gençliğimiz, bir yandan işsizliğin ve ekonomik sıkıntıların girdabına düşmüş; diğer yandan ise alkol, uyuşturucu ve devlet eliyle oynatılan kumar gibi maddi ve manevi tahribata maruz bırakılmıştır. Yine gençliğimiz bir yandan apolitik, memleket meselelerine ilgisiz kalırken, diğer yandan kamplaştırıcı, ayrıştırıcı siyasi üslup yüzünden kendi görüşünden olmayan, aynı coğrafyanın ve aynı tarihin insanlarına düşman haline getirilmiştir. Hakkarili gence bölücü, Trabzonlu gence faşist, Konyalı gence yobaz, İzmirli gence gavur diyen zihniyetler ile gençlerimiz, birbirine düşürülmeye çalışılmıştır.” ifadelerini kullandı.

BÜTÜN DÜNYA MAZLUMLARI BİZİ BEKLİYOR

Sadet Partisi 3. Bölge milletvekili adayı Nagehan Gül Asiltürk, İslam coğrafyasının kan gölüne çevrildiğini belirterek şöyle konuştu: “Şimdi bir kere bizim 45 senedir bir hedefimiz var. Ve ben bu hedefi halkımızla paylaşmak istiyorum. Bu hedefin ötesinde eğer bir hedef sunan varsa halkımız tabi ki bunu da değerlendirsin. Ama bunun ötesinde bir hedef yoksa bu milletin her ferdi Sadet Partisini, Milli İttifakın Partisi Sadet Partisini mutlaka desteklemek zorundadır. Nedir o hedef önce 76 milyon Türk milletinin saadeti ve huzuru yani yaşanabilir bir Türkiye yeter mi yetmez. Öyle bir coğrafyada yaşıyoruz ki bu coğrafya kan gölü halinde bir buçuk milyar İslam alemi kan gölüne çevrildi. Onun için yaşanabilir bir Türkiye’den sonra yeniden büyük Türkiye. Lider ülke Türkiye yeter mi? Hayır yetmez. Bütün dünyadaki mazlumlar bizi bekliyor. Ve bütün bu mazlumların yüzünü güldürmek için yeni bir dünya hedefini ortaya koyduk.”