Bursa’nın Karacabey ilçesinde işleri kötüye giden kocasına yardım etmek için işe başlayan Aynur Özoğlu, 6 aydır kaynak ustası olarak çalışıyor.

Bursa’nın Karacabey ilçesinde 1 çocuk annesi Aynur Özoğlu (37), yaptığı iş ile görenlerin takdirini topluyor. 3 yıldır Karacabey Sanayii'nde paslanmaz metal ve kaynak işleri üzerine dükkan işleten kocasına çay ve telefonlara bakarak yardımda bulunmak üzere işe başlayan Özoğlu, aradan geçen sürede eşi gibi kendisi de kaynak ustalığı yanı sıra diğer makineleri de kullanmaya başladı.

Aynur Özoğlu yaptığı açıklamada, kocasının işi bozulduğu için işe başladığını ve sonrasında azmederek işi öğrendiğini ifade etti. Aynur Özoğlu, "Eşim dükkanı açtığında çok zorlandı. Eleman bulmakta ve maddi anlamda sıkıntılar çekti. Ben buraya eşime destek olmak için, telefonlara bakmaya, çay yapmaya ve elemanlara yemek yapmak için geldim. Sonrasında punta atmaya ve kaynak yapmaya başladım. Şimdi ise dükkandaki tüm makineleri kullanabiliyorum. Kaynakçılık yapmak bayanlar için zor gibi gelebilir ama bayanların üstesinden gelemeyeceği hiçbir şey yok. Gecemizi gündüzümüze katarak çalışıyoruz. Şu anda bütün sıkıntıları aştık. Buradan bütün kadınlara sesleniyorum. Kadınların başaramayacağı hiçbir iş yok. Kollarını sıvasınlar ve işin başına geçsinler. Ailem ve arkadaşlarım da bana çok yardımcı oldu. Bütün zorlukları beraber yendik. Şu anda güzel paralar kazanmaya başladık. En önemlisi dükkanı kapamaktan vazgeçtik. Oğlumuzun da eğitim ihtiyaçlarını karşılamaya başladık.’’ dedi.

İlk başlarda kaynak yapmanın zor olduğunu, personel eksikliğinden dolayı zamanla işlere alıştığını ifade eden Özoğlu, yaptığı işten zevk aldığını, artık bütün işi kendisinin yapmak istediğini dile getirdi.

Eşiyle çalışmaktan dolayı mutlu olduğunu belirten Engin Özoğlu, 3 yıldır kendine ait dükkan işlettiğini belirtti. 6 aydır eşiyle birlikte çalıştığını dile getiren Özoğlu, birlikte çalışmaktan dolayı hem daha fazla iş yaptıklarını hem de bir kişinin maliyetini azalttıklarını söyledi. Eşinin kendisi gibi kaynak yapabildiğini ve dükkanda bulunan diğer makineleri de kullanabildiğini kaydeden Özoğlu, "Birlikte çalışmaktan mutluluk duyuyorum." şeklinde konuştu.