Ankara’da, Guinness listesine girmeyi hedefleyen sıra dışı bir rekor denemesi yapıldı. Daha önce Anıtkabir'de 6 bin gönüllüyü bir araya getirerek Atatürk’ün posterini canlandıran Onur Tümer, bu kez de aynı anda 3 bin kişiye 10. Yıl Marşı’nı ıslıkla çaldırmayı planladı.
Ancak denemeye sadece 672 kişi katılınca rekor hayali suya düştü.

Rekor denemelerine imza atan Onur Tümer, Başkent'in eksi 4 derece soğuğunda, 3 bin vatandaşa ıslık ile '10 Yıl Marşı' çaldırarak Guinnes Rekorlar Kitabı’na girmeyi denedi. Çayyolu Atapark'ta düzenlenen rekor denemesi için orkestra ekibi çağrıldı. Vatandaşlara önce 10. Yıl Marşı eğitimi verildi. Marşta yaşanılan aksaklıkların giderilmesinin ardından katılımcılara, bu sefer ıslıkla 10 Yıl Marşı’nın çalınması ile ilgili kısa süreli bir eğitim verildi. Ardından rekor denemesinin yapılacağı alanın dışına çıkarılan katılımcılar, daha sonra kamera kayıtları eşliğinde sayılarak alana alındı.

Gerekli hazırlıklar tamamlandıktan ve 672 kişinin katılımı tespit edildikten sonra rekor denemesi, Yüzme Federasyonu’ndan tayin edilen 3 hakemin gözetimi altında yapıldı. Hedeflenen katılım sağlanmadığından rekor gerçekleştirilemedi ama vatandaşlar buna rağmen ıslıkla marş söylemeden geri kalmadı. Vatandaşların ıslık ile 10. Yıl Marş'ı çalması ilginç dakikaların yaşanmasını sağladı. Bazı vatandaşların ıslık çalmakta güçlük çektiği gözlendi.

Islıkla rekor denemesinin organizatörü Oytun Gürkan, rekor denemesi öncesinde yaptığı konuşmasında "Elimizden geleni yapacağız. Olmadığında gene yapacağız." dedi.