Muhsin Yazıcıoğlu ile birlikte 2009 yılında helikopterin düşmesi sonucu hayatını kaybeden şehitler, 6. yıldönümünde dualarla anıldı. İsmail Güneş’in ablası Melek İlkay, "Sadece adalet istiyoruz." dedi.

2009 yılında BBP merhum lideri Muhsin Yazıcıoğlu ile birlikte helikopter kazasında hayata gözlerini yuman Erhan Üstündağ, gazeteci İsmail Güneş, Yüksel Yancı ve Murat Çetinkaya için Yukarı Tekke’de bulunan kabirleri başında anma töreni düzenlendi. Kur’an-ı Kerim okunmasının ardından şehitler için dua edildi, daha sonra ise mezarlara karanfiller bırakıldı.

İsmail Güneş’in ablası Melek İlkay, burada yaptığı açıklamada, 6 yıl önce 25 Mart’ta Büyük Birlik Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ve arkadaşlarının şehadet şerbetlerini içtiklerini hatırlatarak, şöyle devam etti: "Aslında söylenecek kelime çok ama mezarlarının başında insan kilitleniyor; söz bulamıyoruz. Maalesef adaletin önünün tıkandı. 6 yıldır biz sadece acılarımızla kaldık. Hiçbir şey yapılmadı çok üzgünüz. Onlar şehadet şerbetini içti, çok güzel yerdeler ama biz, ölene kadar bu acı içimizde son nefesimize kadar, yalnızca istediğimiz şu, bütün aileler adına söylüyorum; lütfen bu adalet artık sonuçlansın. Bizim gücümüz kalmadı, biz artık dayanamıyoruz ve kelimeler anlamını yitirdi. Başka bir şey söyleyemiyorum, yalnızca adalet istiyoruz."

Erhan Üstündağ’ın abisi Ahmet Üstündağ ise "6 yıldır yanan ateş bizim evlerimizde, ama bu ateşten faydalananlar başkaları. Mevla’dan böyle bir acıyı hiçbir aileye yaşatmamasını diliyorum." şeklinde konuştu.

Programda şehitlerin yakınları gözyaşlarına hakim olamadı. Kabirleri başında gözyaşı döken Yüksel Yancı’nın yakınlarını kardeşi Turan Yancı teselli etti.

Programa İsmail Güneş’in eşi Yasemin Güneş, Murat Çetinkaya’nın abisi Halis Çetinkaya ile MHP İl Başkanı Ragıp Özkan ve şehitlerin yakınları katıldı.