Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, daha önceki maçlardaki üretkenliklerini bu hafta sonuca yansıttıklarını söyledi. Kartal, şampiyonluk yolundaki en önemli final maçlarından birini kazandıklarını belirtti.

İsmail Kartal, 5-1 kazandıkları Çaykur Rizespor maçının ardından yaptığı açıklamada, “Buraya 3 puan almak için gelmiştik ve maça iyi başladık. Her ne kadar sakatlarımız olsa da sahaya çıkan 11 en iyi onbirdir. Kazanmayı çok istedik, iyi mücadele ettik ve kazandık. Her maç çok pozisyona giriyor, üretken olmamıza rağmen atamıyorduk. Bu akşam bunlara attık. Haklı bir galibiyet aldık.” dedi.

Her maçta isteklerinin dışında sakatlıklar yaşamalarının kendisini üzdüğünü ifade eden Kartal, şöyle devam etti: “Volkan arkadan bir darbe aldı. Mecburiyetten 2 değişiklik yaptık. Alper, milli takımdan sakat döndü. Biraz daha irade etti dedik. Ama almak zorunda kaldık. Mehmet de sakatlanınca onu da fazla riske etmedik. Dolayısıyla son 5 dakika 10 kişi oynadık.”

Şampiyonluk yolunda önemli bir galibiyet elde ettiklerini anlatan İsmail Kartal, “Oyuncuları tebrik ediyorum, camiamıza hayırlı olsun. Birçok maçta, kaybettiğimiz maçlarda da çok gol pozisyonlarına giriyorduk. Bu akşam hem oyuncularımızın bireysel yetenekleri, hem de girdiğimiz pozisyonları -ki bunlar çalışılmış organizasyonlardı- değerlendirdik. Açıkçası bu maçı kazanacağımıza inanıyordum. Çünkü şampiyonluk yolanda kalan 9 maç içinde en önemli final maçımızdı. Rizespor da son haftalarda iyi sonuçlar alan ve açık oynayan bir takımdı. Bu bizim için bir avantajdı. Bunu kendi lehimize nasıl çeviririz diye konuşmuştuk. Bunu başardığımızı düşünüyorum.” ifadelerini kullandı.

Sakat oyuncuların durumuyla ilgili de bilgi veren Kartal, Alper’i koruma amaçlı oyundan aldığını, Volkan, Alves ve Mehmet Topuz’un durumlarının ise yarın çekilecek MR’dan sonra netlik kazanacağını sözlerine ekledi.