Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, her meslekten kişilerin nöbet karşılığında ek ücret aldığını belirterek, bunun tek istisnasının öğretmenler olduğunu söyledi.

Koncuk, Türk Eğitim Sen Adana 1 Nolu Şube Başkanı Selahattin Doldugun’u ziyaret ederek, sendika çalışmaları hakkında bilgi aldı. Koncuk, Burada yaptığı açıklamada, 2014-2015 eğitim öğretim yılı 2. döneminden itibaren MEB’e bağlı tüm okul ve kurumlarda, her ayın ilk haftasında ’nöbet tutmama’ eylemi yapmaya karar verdiklerini belirtti.

Meslek gruplarının hemen hepsinin nöbet görevinin karşılığı olarak ek ücret aldığını dile getiren İsmail Koncuk, “Bu durumun istisnası öğretmenlerdir. Öğretmenler tuttukları nöbet için ek ücret alamamaktadır. Bu ise vicdani olarak kabul edilemeyeceği gibi hukuken de doğru değildir. Hakka ve hakkaniyete aykırı olan söz konusu problemin çözümü için konuyu her türlü platforma taşımış ve ülke genelinde nöbet görevinin ücretli hale gelerek angaryanın önlenmesi hususunda dilekçe kampanyası başlatmıştık." ifadelerini kullandı.

Söz konusu talebi, son olarak 19. Milli Eğitim Şurası'na taşıyarak, nöbet görevinin ücretlendirilmesinin kabul edilmesine katkı sağladıklarını ifade eden Koncuk, "Ancak bugüne kadar konuyla ilgili Bakanlıkça bir çalışma başlatılmamıştır. Bu yüzden eylem kararı aldık. Her nöbet gününe 6 saat ek ders ücreti ödenmelidir. Nöbet eylemine katılacak üyelerimizin okul müdürlüklerine nöbet tutmayacakları hususunda dilekçe vermesi de önem arz etmektedir." dedi.