Gazeteci İsmail Küçükkaya, İstanbul Adliyesi’nde savcının şehit edilmesi sürecinde haberlerden dolayı bazı basın yayın organlarının hükümet ve Cumhurbaşkanı tarafından eleştirilmesini değerlendirdi. Küçükkaya, Türkiye’de basın özgürlüğünün olmadığını ve hükümetin medya gruplarını baskı altında tuttuğunu söyledi.

Fox TV Sabah kuşağında yayınlanan ‘Çalar Saat’ programının sunucusu İsmail Küçükkaya, Türkiye’ye Sivas’tan seslendi. Tarihi Kent Meydanında yapılan programa vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Sorunlarının çözülmesini isteyen, soluğu Çalar Saat programının yapıldığı alanda aldı. İsmail Küçükkaya’ya Sivas’ın meşhur katmer çöreği ikram edildi. Program bitmesine rağmen etrafını saran vatandaşlar, Küçükkaya’ya sorunlarını aktarmaya devam ederken, fotoğraf çektirenler de yoğunluktaydı.

Programın ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan İsmail Küçükkaya, İstanbul Adliyesi’nde savcının şehit edilmesi sürecinde yayınlarından dolayı bazı basın organlarının hükümet ve Cumhurbaşkanı tarafından eleştirilmesinin sorulması üzerine Türkiye’de basın özgürlüğünün olmadığını ve hükümetin medya gruplarını baskı altında tuttuğunu söyledi.
Türkiye’de basın özgürlüğünün doya doya yaşandığı ve soluklandığı bir ülke olmadığına değinen Küçükkaya, şu ifadeleri kullandı: "Çok sayıda gazeteci arkadaşımız işsiz, medya patronlarının üzerinde baskılar var. Ama gazeteciler mümkün olduğunca yayınlarını belli bedeller ödemeyi ve risklere girmeyi göze alarak yapmaya çalışıyorlar. Ancak medyanın dışardan bir baskı olmadan kendi kendine bir özeleştiri yapıp belli standartları sergilemesi gerekiyor. Bir tarafta terörü lanetleyerek araya mesafe koymak, bir tarafta ise terörün propagandasını yapmamak, bütün bunları yaparken de haber alma hakkını, kamunun haber alma hakkını sağlamak. Bu bir standart. Ama bazen medyanın hataları çoğunlukla da iktidarların baskıcı ortamı Türkiye’deki medya-siyaset ilişkilerini olumsuz etkiliyor. Üzülüyorum buna."