TBMM Başkanı İsmet Yılmaz, Sivas Gıda Tarım ve Hayvancılık fuarının açılışına katıldı. Yılmaz, tarımda Türkiye’nin geriye gittiği eleştirilerine cevap vererek, “Avrupa’da birinci, dünya da 6. olacaksın Türkiye tarımda geri gidiyor, hak ettiği yerde değil diyeceksin bu doğru değil.” dedi.


İkincisi gerçekleştirilen Sivas Gıda Tarım ve Hayvancılık fuarının açılışı törenle yapıldı. Okullar bölgesinde bulunan fuar alanında gerçekleşen açılış töreninde konuşan TBMM Başkanı İsmet Yılmaz, fuarın geçen yıl katılımcı sayısı bakımından Türkiye’nin ilk 3 fuarı arasına girdiğini belirterek, “Bu gösteriyor ki yapılan fuar yerini buldu. Bu yıl geçen yıldan alınan tecrübenin de etkisiyle daha fazla katılımcı olduğu ifade edildi ki buda gösteriyor ki bu fuar başarıya ulaşmıştır.” diye konuştu.

Tarımda Türkiye’nin geri gittiği eleştirilerine cevap veren TBMM Başkanı, sözlerini şöyle sürdürdü: “Tarımsal gayrisafi yurtiçi hasılada Avrupa’nın birincisiyiz. 2002 yılında dördüncüydük. Avrupa’da birinci olacaksın yine Türkiye tarımda geri gidiyor diyeceksin. Dünya da tarımda 6. olacaksın yine Türkiye tarımda hak ettiği yeri almadı diyeceksin bu da doğru değil. 193 ülkeye bin 781 çeşit tarım ürünü ihraç ediyoruz. Eğer tarımda kendinize yeterli olmazsanız, 18 milyar dolar ihracatı yapamazsınız. Türkiye’nin 80 milyon nüfusu var, 40 milyon da turist geliyor. Bu kadar da ihracat ediyor. Hem ihracat yapacaksınız, hem 40 milyon turist gelecek, hem de vatandaşını besleyeceksin ondan sonra Türkiye tarımda geri gidiyor diyeceksin, doğru değildir. Ben çiftçi ailesinden gelen birisiyim, köye gidin kaç traktör vardı, bizim zamanımızda yoktu, şimdi gidin her köyde kaç traktör olduğu imkan var, talep var da iyi anlaşılır.”

Fuarın üreticiyle tüketiciyi buluşturmak, aynı zamanda bu alanda hangi teknolojik gelişmeler ve bilimsel ilerlemeler var, bunları görmek ve vatandaşa tanıtmak açısından da büyük bir fırsat oluşturduğuna dikkat çeken TBMM Başkanı İsmet Yılmaz, “Bu fuarın başarılı olmasını diliyorum. Sivas kongresinin 96. yıldönümünde yapılmış olması da güzel bir uygulama, İnşallah devam eder. Türkiye’nin tarımda da başarılara imza atacağına inanıyor, emeği geçenlere teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

MHP Sivas Milletvekili Celal Dağgez de ülkenin tarım ve haycancılığının geri gittiğini savundu. İlçeleri gezdiğini ancak kırsal kesimde yayılan bir sürü göremediğini kaydetti.

Konuşmaların ardından yapılan açılış sonrası TBMM Başkanı Yılmaz ve beraberindekiler stantları gezerek bilgi aldı. Açılışa Vali Alim Barut, Milletvekilleri Celal Dağgez, Ali Akyıldız ve Selim Dursun ile il protokolü ve çok sayıda davetli katıldı.

İsmet Yılmaz, fuarın ardından Ak Partili bir yöneticinin iş yerinin açılışını yaptı.