TBMM Başkanı İsmet Yılmaz, "Bize düşen Kerbela’nın acısından ve kederinden hareketle Müslümanların arasındaki birliği, beraberliği, kardeşliği, sevgiyi, barışı yeniden ayağa kaldırmaktır. Böyle yaptığımızda Hz. Hüseyin’i ve Kerbelayı doğru anlamış, yeni Kerbelaların yaşanmaması için çalışmış oluruz. Bundan başka da çaremiz yoktur” dedi.

Muharrem ayı sebebiyle Sivas Cem Vakfı'nda düzenlenen iftar programına katıldı. Burada konuşan TBMM Başkanı İsmet Yılmaz, “Şunu açıkça söylemek lazım ki ölüm pahasına da olsa bu millet, Hz. Hüseyin’in yanında olmayı ve şehit olmayı tercih ederdi. Safımız ve mücadelemiz aynı yerde değil. Hepimiz aynı yerde duruyoruz ve İmam-ı Hüseyin’in yanındayız” ifadesini kullandı.

“İSLAM TOPLUMU HZ. HÜSEYİN’İ DOĞRU ANLAYAMADI”

“Bu coğrafyada son yıllarda yaşananlar bize göstermiştir ki İslam toplumu şiisiyle, sünnisiyle, alevisiyle, caferisiyle, Hz. Hüseyin’i ve arkadaşlarını doğru anlayamamıştır” diyen İsmet Yılmaz, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Onun içindir ki bu coğrafyada nice Kerbela'lara şahit oluyoruz. İslam medeniyetlerinin merkezlerinden, Şam’dan, Bağdat’tan, Kahire’den, Trablus’tan, Mezar-ı Şerif’ten, Kabil’den ateş yükseliyor. Müslümanlar birbirinin mabetlerine saldırarak Hz. Hüseyin’i ve Kerbela’yı anlamaktan ne kadar uzak olduğunu gösteriyor. Bugün Hz. Hüseyin’i sevgiyle yad eden kardeşlerime düşen en büyük vazife, Hz. Hüseyin’in sevgisinden giderekten Müslümanların birliğini ve beraberliğini savunmak ve bunun gereğini yapmaktır. Bugün bize düşen Kerbela’nın acısından ve kederinden hareketle Müslümanların arasındaki birliği, beraberliği, kardeşliği, sevgiyi, barışı yeniden ayağa kaldırmaktır. Böyle yaptığımızda Hz. Hüseyin’i ve Kerbelayı doğru anlamış, yeni Kerbelaların yaşanmaması için çalışmış oluruz. Bunun için öncelikle ortak bir sevgi ve barış diline ihtiyacımız var”

"HERKESİN ÖZGÜRCE YAŞAMASININ ÖNÜNDEKİ ENGELLERİ KALDIRMALIYIZ"

Yeni Kerbelaların yaşanmaması için çalışmaya ihtiyaç olduğunun altını çizen TBMM Başkanı Yılmaz, “Yüreklerimizi birleştirmeye, birbirimize gönül kapımızı açmaya ihtiyacımız var. Yeni Kerbelaların yaşanmaması için, inancı, düşüncesi ve mezhebi ne olursa olsun, bu topraklarda herkesin kendi inancıyla, istediği şekilde, özgürce yaşamanın önündeki bütün engelleri kaldırmak gerekir. Bunu birlikte yapacağız, bundan başka da çaremiz yoktur” şeklinde konuştu.

Cem Vakfı Şube Başkanı Ali Dağ ise Muharrem ayının barışa, kardeşliğe vesile olan inancın artırılması temennisinde bulundu. Ali Dağ, programa katılan Meclis Başkanına Hz. Ali’nin kılıcının bulunduğu tablo hediye etti.

'HZ. HÜSEYİN VE ARKADAŞLARI İÇİN GÖZ YAŞI DÖKÜLDÜ'

İftar programında birlik ve beraberlik için ve İslam dünyasında akan kanın son bulması için dua edildi. Daha sonra ise Sevgili Peygamberimizin torunu Hz. Hüseyin’in şehit edildiği Muharrem ayının 10. gününde her yıl olduğu gibi matem cemi yapıldı.

Burada Muharrem ayında Kerbela'da şehit edilen Hz. Hüseyin yad edildi. Ailevi dedelerinin yönettiği cemde Kerbela ve Hz. Hüseyin ile ilgili bilgi verilirken Hz. Peygambere salavatlar getirildi, bol bol dua edildi. Mersiyelerin okunduğu cemde gözyaşları döküldü.