İspanya'nın Malaga şehrinde denizde boğularak ölen 3 işitme engelliden Serdar Fidan'ın Balıkesir'deki baba ocağına ateş düştü. AB projesi kapsamında Çanakkale'nin Gelibolu ilçesinde bulunan Anafartalar İşitme Engelliler Özel Eğitim Meslek Lisesi 4. sınıf öğrencisi Serdar Fidan'ın ailesi dün gece valilikten gelen acı haberle yıkıldı. Dede İsmail Sarı, torununu 4 yıl önce askerlik yaptığı Gelibolu'ya kendi elleriyle götürüp kaydını yaptırdığını söyledi. Bu yıl son sınıfı okuyan öğrencinin önümüzdeki yıl Eskişehir'de okuyacağı üniversiteyi belirlediği ve kaydını yaptıracağı öğrenildi.

Yatılı Gelibolu Anafartalar İşitme Engelliler Özel Eğitim Meslek Lisesi'nden AB'nin 'Engelli Bireylere Dönük İstihdam Edilebilir Mesleki Becerileri Kazandırma Projesi' kapsamında 4 Nisan tarihinde İspanya'nın Malaga şehrine giden grupta yer alan Balıkesirli Serdar Fidan'ın ölüm haberi ailesini yıktı. Acılı haberinin ardından vefat eden öğrencinin baba evinin bulunduğu sokağa dev bir Türk bayrağı asıldı. Ayrıca bir sağlık ekibi de evin önünde hazır bekletiliyor.

Balıkesir merkez Karaoğlan Mahallesi Kız Ortaokulu Sokak'ta oturan Fidan ailesine acı haberi dün gece saatlerinde Vali Mustafa Yaman verdi. Çocuklarının ölüm haberini alan iki çocuklu Günnur-Ahmet Fidan çifti büyük üzüntü yaşadı. Bir lastik fabrikasında işçi olarak çalışan 43. yaşındaki acılı baba çocuğunun ölüm haberiyle adeta yıkıldı. Evinde taziyeleri kabul eden baba Ahmet Fidan'ın konuşmakta güçlük çektiği görüldü. Gözyaşlarına hakim olamayan ve ayakta durmakta güçlük çeken anne Günnur Fidan'ı akraba ve komşuları teskin etmeye çalışıyor. Ailenin 10 yaşında 5. sınıfa giden Tuğba isminde bir çocuklarının daha olduğu öğrenildi.

Amca Mahmut Fidan, AB projesi kapsamında başarılı öğrencilerin İspanya'ya gittiğini belirterek, "18 Nisan tarihinde döneceklerdi. Dün denize girmişler. Yüksek bir dalga geliyor. Çocuklar kendilerini kurtarmaya çalışmışlar, kurtaramamışlar. Öğretmenleri de onları kurtarmaya çalışmışlar. Onlar da kurtulamamışlar. Acı haberi gece vali beyden aldık. Gelibolu engelliler okulunda okuyordu. Bu sene son senesiydi. Eskişehir'e gidecekti, orada üniversite okuyacaktı. Yeri de belliydi. Ama olmadı. Biz İspanya'ya gidecek diye gururlanırken, boynumuz büküldü." diye konuştu.

Acısının çok büyük olduğunu belirten dede İsmail Sarı, "Kendi ellerimle götürdüm, ölüsü gelecek. Diyecek bir şey bulamıyorum. Bedeli bu mu olmalıydı? Kendi ellerimle teslim ettim okula. 1977-1978 tarihinde Gelibolu'da askerlik yapmıştım. Oraları iyi bildiğim için ben götürüp kaydını yaptırdım. Oraya beraber gittik. Çok sakin bir oğlandı. Yaktı bizi maalesef. Bunlara buluyorum suçu ben şuanda. Geçen yıl da Ankara'ya götürdüler. Bir şey olursa sorumluların onlar alacağını söyledim. Bu sefer beni aramadılar. Babasını aramışlar, babası izin vermiş. Yetiştirdik büyüttük, böylemi olacaktı. 18 sene baktık." ifadelerini kullandı.

Öte yandan Serdar Fidan'ın cenazesinin önümüzdeki bir kaç gün içerisinde Balıkesir'e getirilmesi bekleniyor.