İspanya’da yüzmek için girdikleri denizde boğularak hayatını kaybeden öğretmen ve iki öğrenci için Çanakkale’nin Gelibolu ilçesindeki okulları Anafartalar İşitme Engelliler Özel Eğitim Meslek Lisesi’nde anma töreni düzenlendi.

Okuldan 10 öğrenci, iki öğretmenleri refakatinde, AB’nin engellilere yönelik istihdam edilebilir mesleki becerileri kazandırma projesi kapsamında 4 Nisan 2015 tarihinde İspanya’ya gitmişti. Burada öğrencilerden 19 yaşındaki Şakir Çelik ve 18 yaşındaki Serdar Fidan ile Bilgisayar öğretmeni 30 yaşındaki Ümit Nalbant, girdikleri denizde dalgalar sebebiyle boğularak can vermişti. Öğretmen ve öğrencileri anmak için okul bahçesinde düzenlenen törene Gelibolu Kaymakamı Oktay Çağatay, Belediye Başkanı Mustafa Özacar, daire müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, okulun öğretmen ve öğrencileri katıldı.

Gözyaşı döken öğrencileri Kaymakam Çağatay ve Başkan Özacar’ın teselli ettiği törende konuşan İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Atik Ekin, “Kıymetli öğretmenimizi ve çocuklarımızı, gittikleri proje kapsamında İspanya’nın Marbella kentinde elim bir kazada kaybetmenin acısı içerisindeyiz. Hayatlarını kaybeden öğretmenimiz ve çocuklarımız bilsinler ki sevenleri asla kendilerini unutmayacaktır. Marbella kenti de üç günlük yas ilan ederek acımızı paylaşmışlardır. Bu arada o olayda sağ olarak kurtulan öğrencimiz Hurşit Özbay ile ilgili İspanya’dan iyi haberler geldi. Görüntülerde çok sağlıklı ve konuşulanlara cevap veriyor. Bu bizi biraz olsun mutlu etti. Aynı grupla giden diğer öğrencilerimiz de bu gece okullarına dönecekler, aileleri kendilerini karşılayacak. İsteyen moral izni olarak ailesinin yanına gidecek.” dedi.

Tören, hayatını kaybeden öğretmen Nalbant ile öğrenciler Çelik ve Fidan için dualar okunmasıyla son buldu. Kaymakam Çağatay, ilçede 23 Nisan Millî Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamalarının iptal edildiğini belirterek, o gün tek okulda resmi bir tören icra edileceğini açıkladı.

Öte yandan iki öğrenci ve öğretmenin cenazelerinin, İspanya'dan getirilip memleketlerine götürüleceği belirtildi.