Avrupa Birliği (AB) projesi kapsamında gittikleri İspanya'da iki öğrencisiyle birlikte boğularak hayatını kaybedene Bilgisayar Öğretmeni Ümit Nalbat'ın (30) cenazesi, İstanbul'da nişanlısı Eda İskin ve milli eğitim yetkilileri tarafından karşılandı. Nişanlısının tabutuna sarılmak isteyen Eda İskin, gözyaşlarına boğuldu. Nalbat'ın cenazesinin Kırklareli'nde Cuma Namazı sonrası kılınacak cenaze namazının ardından toprağa verileceği öğrenildi.

Çanakkale’nin Gelibolu ilçesindeki yatılı Anafartalar İşitme Engelliler Özel Eğitim Meslek Lisesi'nden AB projesi kapsamında gittikleri İspanya'da boğularak yaşamını yitiren ikisi öğrenci, biri öğretmen üç kişinin cenazeleri İstanbul'a getirildi. Uçakla Atatürk Havalimanı'na getirilen cenazeleri Milli Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürü Celil Güngör, Kırklareli İl Milli Eğitim Müdürü İbrahim Korkmaz, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Doç. Dr. Muammer Yıldız'dan oluşan heyet ve hayatını kaybedenlerin yakınları karşıladı. Öğrenciler Şakir Çelik (19) ve Serdar Fidan'ın (18) cenazeleri uçakla memleketine gönderildi. Ardından karşılama heyeti kargo terminaline geçerek Ümit Nalbant'ın cenazesini bekledi.

Burada açıklama yapan Celil Güngör, "Bu sürecin başından beri takipçisi olduk. Ailelerin acılarını paylaşmaya çalıştık. Milletimizin ve eğitim camiamızın başı sağolsun. Gerçekten üzücü ve trajik bir durumla karşı karşıya kaldık ama yapacak da bir şeyimiz yoktu. Allah'tan eğitim camiamızın bu değerli mensuplarına rahmet diliyorum, kalanlarına, sevenlerine, yakınlarına başsağlığı ve sabırlar diliyoruz." değerlendirmesini yaptı.

Kırklareli İl Milli Eğitim Müdürü İbrahim Korkmaz da, "Eğitim camiasının başı sağ olsun. Bir görev, bir proje için öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz oradalardı. O görev esnasında maalesef iki öğrencimiz ve bir öğretmenimiz vefat ettiler. Tabi aile, hepimiz çok acılıyız. Allah geride kalanlara sabırlar versin. Öğretmenimize, öğrencilerimize Allah rahmet eylesin, eğitim camiamızın başı sağ olsun. Bizler de aileye destek ve cenazeleri almak için buradayız." şeklinde konuştu.

Nalbant'ın cenazesi çıkarılırken yakınları ve nişanlısı Eda İskin gözyaşlarına boğuldu. Tabut cenaze aracına konulduğu sırada İskin, tabuta sarılmak istedi. Nalbant'ın kardeşleri İskin'in bu isteğini kırmayıp tabuta sarılmasında kendisine eşlik etti.

Ardından cenaze toprağa verilmek üzere memleketi Kırklareli'ne götürüldü.

Ümit Nalbant'ın cenazesinin Kırkalareli'nde cuma namazı sonrasında kılınacak cenaze namazının ardından belediye mezarlığında toprağa verileceği öğrenildi.