AB projesi kapsamında İspanya'ya giden ve Malaga şehrinde denizde boğularak hayatını kaybeden üç işitme engelliden İzmir’de yaşayan 19 yaşındaki Şakir Çelik’in ailesi, acı haberle yasa boğuldu.

Çanakkale'nin Gelibolu ilçesinde eğitim veren Anafartalar İşitme Engelliler Özel Eğitim Meslek Lisesi’den 10 öğrenci ve iki öğretmen, bir AB projesi kapsamında 4 Nisan 2015'te İspanya’ya gitti. Grup, Malaga'daki tatil beldesi Marbella’da denize girdi. Öğrencilerden Çelik ve 18 yaşındaki Serdar Fidan ile Bilgisayar öğretmeni 30 yaşındaki Ümit Nalbant, dalgaların etkisiyle boğularak can verdi.

BABA HASTANEDE TEDAVİ ALTINDA

Gaziantepli olan ve İzmir'in Buca ilçesinde yaşayan işitme engelli Şakir Çelik'in ölüm haberi, ev hanımı annesi Cemile Çelik'e verildi. Beş çocuk babası Süleyman Çelik'in ise ciğerinin patlaması sonucu Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde dün kaldırıldığı belirtildi. Anne Çelik açıklama yapmak istemezken baba Çelik, bugün özel izinle evine gönderildi. Lazer tedavisi gördüğü, bu olay sebebiyle kalp krizi geçirme riski olması dolayısıyla ölüm haberinin şu ana kadar verilmediği öğrenildi.