Isparta'nın Çünür Mahallesinde İl Özel İdaresi arazisine yapılacak 5 bin kişilik üniversite öğrencilerine yönelik yurt için Isparta’ya 350 kişilik, ilgili firmaya ise 4650 kişilik hak verilmesine Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın tepki gösterdi. Günaydın, bunun manasının devletin, milletin malına tecavüz etmesi demek olduğunu söyledi.

Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, şehirde yapılacak 5000 kişilik yurtta Isparta'ya verilmesi gereken hakkın 350 kişilik değil, en az 1500 kişilik olması gerektiğini dile getirdi. Konuyla ilgili açıklamasında, 4650 kişilik büyük payın firmaya verilmesini Özel İdarenin halka resmen açıklaması gerektiğini belirten Başkan Günaydın, "Yüzde 7 ile normal bir yeri bırakın, kelepir malı bile vermez kimse. Onun içerisinde devletin ve tüm insanların hakkı var. Onun içerisinde öksüzün, tüyü bitmemiş yetimin de hakkı var. Niğde’de örneği var. 4000 öğrenciye 1000 öğrenci vermişler. Bizde ise 5000 öğrenciye 350 alınıyor. Bu bedava olarak verilmişten daha beterdir. Bu milletin malına tecavüz etmek demektir. Öncellikle onu düzeltmeleri gerekir." dedi.

Yanlışlığın sadece bu kadarla kalmadığını ifade eden Günaydın, açıklamasında şunları kaydetti: "Bu yurt konusunda belediyeyi de by-pass ettiler. Acaba tuz mu koktu diye düşünüyorum. Belediyeyi de by-pass ediyorlar. Biz 5 binde 4650’nin firmaya verildiğini ve alanın tamamen oraya verileceğini duyduk. O zaman 350 değil en az 1500 kişilik verilmesi lazımdı. Bunun manası devletin, milletin malına tecavüz etmek demektir. Acaba onların gönülleri, kul hakları razı mıdır diye soruyorum o insanlara. Bunlara bir milletvekilinin de derinden eşlik ettiği konuşuluyor. Demek ki milletin malının bir yerlere sevki için milletvekilliği yapmak gerekiyormuş. Milletvekilliği öyle midir? Adil, adaletli, dürüst ve karakterli siyaset adamları, milletvekilleri istiyoruz."