17 -25 Aralık yolsuzluk ve rüşvet soruşturmasının ardından Emniyet teşkilatında polislere yönelik yapılan operasyonların Isparta ayağında gözaltına alınan 3’ü eski personel 10 emniyet mensubu, bu sabah saatlerinde savcılık tarafından ifadeleri alınmak üzere adliyeye sevk edildi. Şüphelilerin avukatı Hıdır Yıldız, isnat edilen suçların basit suçlar kapsamında olduğunu, gözaltına almayı gerektirecek suçlama olmadığını söyledi.

Isparta merkezli 6 ilde düzenlenen operasyonda resmi belgede sahtecilik, haberleşmenin gizliliğini ihlal ve iftira iddiasıyla gözaltına alınan 3’ü eski polis 10 emniyet görevlisi bu sabah saatlerinde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra savcılıkta ifadeleri alınmak üzere adliyeye çıkarıldı. Şüpheliler şuanda savcılıkta ifade vermeye devam ediyor.

Şüphelilerin avukatlarından Hıdır Yıldız, gazetecilere yaptığı açıklamada 17-25 Aralık operasyonları kapsamında Türkiye genelinde başlatılan emniyete yönelik operasyonların Isparta ayağının gerçekleştiğini belirterek, “Daha önce aynı dosya kapsamında savcının daveti üzerine bu kişiler ifade vermişti. Ancak savcılık yeniden gözaltı kararı verdi. Dosya üzerinde somut bir delil bulunmuyor. Şüphelilerin söz konusu suçu işlediğine yönelik herhangi bir somut delil yok ancak gözaltı kararı çıktı. Şu anda savcılıkta ifadelerini veriyorlar. Umudumuz serbest kalmaları yönünde. Kendilerine isnat edilen suçlar basit suçlar kapsamında olup gözaltı alma kararı gerektirmeyen suçlardır. 3 aydan 1 yıla kadar ceza verilmesini gerektiren suçlardır. Savcının takdiridir." dedi.

OLAYIN GEÇMİŞİ

Isparta merkezli olarak gerçekleştirilen operasyonda resmi belgede sahtecilik, haberleşmenin gizliliğini ihlal ve iftira iddiasıyla Tunceli, Bingöl, Mardin, Osmaniye ve Antalya illerinde eş zamanlı operasyonlarda 3’ü eski polis olmak üzere 10 emniyet personeli gözaltına alınmıştı