Bahar aylarının gelmesine rağmen Türkiye'nin iç kısımlarında etkili olan kar yağışı, Isparta ve ilçelerine de yağdı. Ispartalılar, 9 Nisan sabahı gözlerini kar yağışı ile birlikte açtı. Bahar ayında kar yağışı ile karşılaşan insanlar şaşkınlık yaşadı. Baharın gelmesiyle kışlık elbiselerini rafa kaldıranlar, kar yağışı ile birlikte tekrar kışlık elbiselerini giymek zorunda kaldı.

Bin 35 rakımlı Isparta'da 10 santimetre kalınlığında kar birikti. Kar, yüksek kesimlerde etkisini daha şiddetli gösteriyor. Bazı yerlerde rüzgarın da etkisiyle tipi şeklinde görülen kar yağışı, yüksek kesimlerde daha etkili. Hava sıcaklığının gece -2 dereceye kadar düştüğü Isparta ve çevrelerinde, gündüz ise sıcaklık 4 derece civarında seyrediyor.

ÇİÇEK AÇAN ERİK VE ŞEFTALİ AĞAÇLARI KAR ALTINDA KALDI

Şehirde 900 metre rakımlı Eğirdir ilçesinde de kar yağışı etkili oldu. Havaların ısınmasıyla birlikte şeftali ve erik ağaçları çiçek açmıştı. Yağan karla birlikte çiçekler kar altında kaldı. Kar yağışının, çiçek açan erik ve şeftali ağaçlarında verimi düşürebileceğini belirten Eğirdir Meyvecilik Araştırma İstasyonu Müdürü İsa Eren, "Bölgemizde birincil derecede üretilmeyen, fakat yine de üretimi gerçekleştirilen erik ve şeftali ağaçları çiçek açmıştı. Yoğun kar yağışı sebebi ile çiçek açtıktan sonra kar altında kalan erik ve şeftali ağaçlarında verimin düşeceğini tahmin ediyoruz. Kar yağışının ardından gece hava sıcaklığının -2 derecenin altına düşmesiyle birlikte çiçekler soğuktan donabilir. Dolayısı ile verim düşebilir." dedi.

Meteoroloji'den alınan bilgiye göre, hava durumu Isparta ve ilçelerinde perşembe günü karla karışık yağmur şeklinde, cuma günü ise kar yağışı şeklinde gerçekleşecek. Hava sıcaklığı ise -2 ile 4 derece arasında değişecek.

Erik ve şeftali üretimi yapan çiftçilerden Hamza Dinçer, çiçek açan ağaçlardaki çiçeklerin donmaması için bahçedeki meyve ağaçlarının arasında ateş yakmayı düşündüklerini belirtti. Dinçer, yakacakları ateşle çiçeklerin donmasının önüne geçerek zararı en aza indirmeyi düşündüklerini söyledi.