Ekmek israfının önlenmesi kampanyasına destek için Çankırı Belediyesi ile Cumhuriyet Anadolu Lisesi Tasarruf Topluluğu'nun ortaklaşa düzenlediği “Bayat Ekmekten Yemek ve Tatlı Yapma Yarışması” sonuçlandı. Belediye Kadın Eğitim Kültür Merkezi'ndeki yarışmaya katılan 16 kişi, ana malzemesi bayat ekmek olan çeşitli yemekler ve tatlılar pişirdi. Bunlar bayat ekmek kullanma oranı, sunum, lezzet, kıvam ve koku olmak üzere beş kıstas üzerinden değerlendirildi.

Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç, sofraların baş tacı, alınterinin sembolü ekmeğin israf edilmesine karşı duyarlılık oluşturmak ve farklı şekillerde değerlendirilmek suretiyle bayat ekmeğin taze lezzetlere dönüştüğünü, bu yarışma sayesinde gösterdiklerini söyledi. Fikrin sahibi Cumhuriyet Anadolu Lisesi Tasarruf Topluluğu öğrencilerine de halkın bilinçlendirilmesi yönünde gösterdikleri duyarlılıktan dolayı teşekkür eden Başkan Dinç, insanların yerken bir ekmek için ne kadar çalıştıklarını, ter döktüklerini bir kez daha düşünmeleri gerektiğinin altını çizdi.

Programın evsahiplerinden Cumhuriyet Anadolu Lisesi Müdürü Ahmet Yolcu ise ekmek israfının ekonomiye büyük yük getirdiğini vurguladı. İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yazıcı ve Toprak Mahsulleri Çorum Şube Müdürü Fahri Kesepara da israfı önleme konusunda insanları duyarlılığa davet etti.

Bayat ekmekten yemek kategorisinde Ümmühan Baloğlu birinci, Özlem İlgün ikinci ve Emine Gül üçüncü, tatlı kategorisinde Fatma Dalkılıç birinci, Hatice Emektar ikinci ve Emel Özdemir üçüncü oldu. Programın sonunda, dereceye giren yarışmacılara ödülleri verildi.