Beşiktaş Levent'te bulunan İsrail Konsolosluğu önüne toplanan bir grup Anadolu Gençlik Derneği üyesi, Mescid-i Aksa'ya yapılan saldırıyı protesto etti.

İsrail'in Mescid-i Aksa'ya yaptığı saldırıyı protesto eden grup, Levent'te bulunan konsolosluk binası önünde toplandı. Eylem öncesinde polis ekipleri, çelik bariyerler ve TOMA aracıyla konsolosluk binası önünde önlem aldı. Yapılan saldırıyı telin eden grup, önce Kur'an-ı Kerim okudu, daha sonra sloganlar atarak İsrail'in saldırılarını protesto etti.

Grup adına basın açıklaması yapan Anadolu Gençlik Derneği İstanbul Şubesi Başkanı Ali Uğur Bulut, "Terör devleti İsrail, Müslümanlara yönelik saldırı ve kışkırtmalarına sistemli bir şekilde devam ediyor. Yahudi takviminde yılbaşı kabul edilen roşaşana bahanesiyle 5 gündür Mescid-i Aksa'ya yönelik yapılan işgal ve saldırılar Filistin topraklarını Müslümanlardan arındırma politikalarının bir parçasıdır. Siyonist İsrail, her zaman olduğu gibi uluslararası anlaşmaları hiçe saymaktadır. Mescid-i Aksa bir İslam mabedidir." ifadelerini kullandı.