Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO), İsrail Başkonsolosu Shai Cohen’i ağırladı. Başkonsolos Cohen, birçok alanda önemli bir merkez olan Bursa ile ticari işbirliğini artırmayı hedeflediklerini söyledi.

Oda merkez binasında gerçekleştirilen ziyarette İsrailli heyeti, BTSO Yönetim Kurulu Üyesi Aytuğ Onur karşıladı. Bursa’dan İsrail’e ihracat yapan 426 firmanın bulunduğunu kaydeden Aytuğ Onur, Bursa’da İsrail sermayeli 4 de firmanın faaliyet gösterdiğini belirtti. Aytuğ Onur, Bursa ve İsrail arasındaki ihracatın 2014 yılı itibariyle 83 milyon dolar, ithalatının ise 7 milyon dolar olarak seyrettiğini aktardı. Bursa’nın Türkiye’nin ikinci büyük ihracatçı şehri olduğunu hatırlatan Onur, Bursa’nın otomotiv, tekstil, makine ve tarım alanında önemli bir potansiyele sahip olduğunu belirtti. Aytuğ Onur, Ekim ayında Bursa’da düzenlenecek olan Tarım Fuarı’nda Bursa ve İsrailli sektör temsilcilerini bir araya getirmek istediklerini vurguladı.

İsrail Başkonsolosluğu görevine geldiğinden bu yana Bursa’yı ilk defa ziyaret ettiğini anlatan Shai Cohen de Bursa’nın sanayi, ticaret, tarım, tarih ve kültür alanındaki potansiyeline hayran kaldığını vurguladı. Bursa ile İsrail arasındaki ticari ilişkilerin yeterli olmadığını ifade eden Cohen, Bursa’nın tarım alanında ciddi bir kaynağının olduğuna işaret etti. Cohen, “BTSO’nun desteğiyle güzel bir organizasyon yapma arzusundayız. Hedefimiz, Bursa ile İsrail arasındaki ilişkileri güçlendirmektir.” dedi.

Türkiye ile İsrail arasındaki ticaret hacminin yaklaşık 6 milyar dolar olduğunu söyleyen Cohen, “İsrail’de yakın bir dönemde genel seçimler yapıldı. Mevcut Başbakan Netanyahu tekrar göreve geldi. Yeni dönemde Türkiye ile İsrail arasındaki ticari ilişkilerin güçlenmesini istiyoruz. Bu konuda elimizden gelen katkıyı sunmaya hazırız.” ifadelerini kullandı.