Beşiktaş’ta toplanan Mazlumder üyesi bir grup, İsrail askerlerinin Mescid-i Aksa’ya saldırısını protesto etti. İsrail aleyhine slogan atan grup, basın açıklamasının ardından dağıldı.

Levent’teki İsrail Başkonsolosluğu önünde toplanan grup, ellerinde ‘Mescid-i Aksa onurumuzdur koruyacağız’, ‘Gazze’den Halep’e direnişe bin selam’ şeklinde pankart, döviz ve Filistin Bayrağı taşıyarak İsrail aleyhine slogan attı. Konsolosluk binasının çevresi, polis bariyerleriyle kapatılırken bina önünde çevik kuvvet polisleri ve TOMA hazır bekletildi. Bir süre slogan atan grup daha sonra açıklama yaptı.

Grup adına açıklama yapan Büşra Ceyran, “Geçtiğimiz Pazar günü siyonist İsrail askerleri, Yahudi’ler için yılbaşı kabul edilen Roş Aşana tatilini bahane ederek 50’ye yakın Yahudi yerleşimci ile birlikte Mescid’i Aksa’ya zorla girdi. Askerler, Mescid’i Aksa’ya yapılan baskını ve Müslümanların mescid külliyesi içerisindeki bölüme giriş yasağını protesto eden Filistinlilere ses bombası, göz yaşartıcı gaz ver plastik mermiyle saldırdı. İşgalci askerlerin Mescid’i Aksa’nın çatısına çıkması üzerine başlayan olaylar, İsrail’in Müslümanlara yönelik saldırılarına karşı gerçekleştirilen protestolarla devam ediyor. Mescid’i Aksa’ya yapılan baskın ve ardından yaşanan olaylarda İsrail’in saldırgan tutumu siyonist işgal sürecinin bir merhalesidir. 1948’de fiili olarak başlayan siyonist işgal süreci 1967’de Kudüs ve Mescid-i Aksa’nın da işgal edilmesiyle sonuçlandı. Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nin kararına rağmen hiçbir hukuk tanımayan İsrail, üzerinde herhangi bir şekilde herhangi bir hakkı bulunmayan Filistin topraklarını ve bilhassa Kudüs’ü Yahudileştirme projesini sürdürüyor.” dedi.

Açıklamanın ardından bir süre daha slogan atan grup, olaysız şekilde dağıldı.