Anadolu Gençlik Derneği Kahramanmaraş Temsilciliği tarafından teravih namazının ardından Ulu Camii bahçesinde bir araya gelen grup bir süre İsrail aleyhine slogan attı. Daha sonra gruptakiler Atatürk Meydanı'nda, Filistin'de hayatını kaybedenler için gıyabi cenaze namazı kıldı, dua etti.

Derneğin il temsilcisi Ahmet Bolat, gazetecilere yaptığı açıklamada, saldırılara tepki göstererek, özellikle sağlık merkezleri ve ambulansların vurulduğunu söyledi.

Yaklaşık 2 milyon kişinin yaşadığı Gazze Şeridi'nin bütünüyle savaş alanına dönüştürüldüğünü vurgulayan Bolat, saldırılar nedeniyle insanların başta su olmak üzere temel ihtiyaçlarını karşılayamayacak hale geldiğini ifade etti.

Bolat, bölgede yaralılara dahi müdahale edilemediğini belirterek, şunları kaydetti:

''Uygulanan ambargo ve yapılan bombardıman nedeniyle tıbbi malzeme, gıda ve içme suyu içme suyu ihtiyacı giderilememektedir. Elektrik kesintileri yaralılara müdahaleye izin vermemektedir. Terör örgütünün savaşa gerekçe olarak gösterdiği üç Yahudi gencin kaçırılıp öldürülmese olayının MOSSAD'ın işi olduğu bellidir. Buna karşın başta ABD olmak üzere, İngiltere, Almanya ve Avrupa Birliği'nin diğer ülkeleri saldırıları İsrail'in kendini savunma hakkı olarak görmektedir. Bu bizim için şaşırtıcı değildir. Siyonistler, 1917'den bu yana sistemli bir şekilde, Müslüman kanı dökmekte ve başta İngiltere olmak üzere sürekli batının da desteğini almaktadır."

Yaşanan olaylar karşısında İslam ülkesinin birlikte hareket etmesi gerektiğine inandığını aktaran Bolat, vatandaşlardan İsrail mallarını boykot etmeye davet ettiklerini sözlerine ekledi.

Grup, okunan Kur'an-ı Kerim'in ardından dağıldı.