Adana'da, Kemeraltı Camisi'nde cuma namazının ardından MAZLUMDER ve Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Adana Şubesi üyeleri ile çeşitli sivil toplum kuruluşu temsilcileri, kadınlar ve çocuklar 5 Ocak Meydanı'nda toplandı. Burada, İsrail aleyhine atılan çeşitli sloganların ardından grup adına basın açıklaması yapan MAZLUMDER Adana Şube Başkanı Orhan Göktaş, Filistin'deki kan, gözyaşı ve zulmü protesto ettiklerini söyledi. 

Filistin'de en az 270 kişinin şehit edildiğini dile getiren Göktaş, "Maalesef bölgemizdeki bütün politikalar siyonist güçlerin bekası için yapılmaktadır. Suni devletler ve bu devletlerin başındaki uşaklar İsrail'in yaptığı hiçbir eyleme ses çıkaramamakta. Ramazan'da Filistin'e saldırmayı alışkanlık haline getirmiş olan siyonist işgalcileri maalesef dünya desteklemektedir. ABD, İngiltere, Fransa gibi devletler bu saldırıları sanki kendini savunmak hakkıymış gibi göstermektedir" diye konuştu.

Göktaş, Filistin'de hayatını kaybeden Müslümanlara Allah'tan rahmet diledi.

Daha sonra AGD Adana Şube Başkanı Abdulaziz Kıranşal da Filistin'e yapılan saldırıları kınayan bir konuşma yaptı. Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından gıyabi cenaze namazı kılındı. Grup daha sonra 5 Ocak Meydanı'ndan İnönü Parkı'na kadar yürüdü. Burada da hayatını kaybedenler için dua edilmesinin ardından gösteri sona erdi.

Kozan ilçesinde de cuma namazı çıkışı Anadolu Gençlik Dergisi Temsilciliği tarafından İsrail'in Gazze'ye düzenlediği saldırı protesto edildi.

- Mersin

Mersin'de cuma namazı sonrası kent merkezindeki Ulu Cami avlusunda toplanan çeşitli sivil toplum örgütlerinin üyeleri ellerindeki bayrak ve pankartlarla İsrail aleyhinde sloganlar attı. Filistin'de hayatını kaybedenler için gıyabi cenaze namazı kıldıktan sonra grup adına konuşan Sezai İncesu, İsrail'in bir an önce saldırılarını durdurması gerektiğini belirtti.

İsrail'le tüm ilişkilerin kesilmesini isteyen İncesu, tüm Müslümanların Filistinlilerin yanında olması gerektiğini söyledi.

Grup cami avlusunda İsrail bayrağı yaktıktan sonra Kuruçeşme mevkisine kadar yürüdü. Burada da bir süre slogan atan grup dağıldı.

-  Hatay

Habib-i Neccar Camisi'nde cuma namazının ardından kılınan gıyabi cenaze namazına çok sayıda sivil toplum örgütü temsilcisi ve vatandaş katıldı. Filistin halkı için dualar edildi.

Cenaze namazının ardından konuşma yapan Memur-Sen İl Temsilcisi Hasan Urhan, İsrail'in yaptığı katliamları lanetle kınadıklarını söyledi.

İsrail'in ramazanda Filistin'e karşı yeni bir kuşatma başlattığı ifade eden Urhan, Müslümanlar olarak tepkisiz kalmanın yapılan zulme ortaklık anlamına geldiğini belirtti.

Öte yandan Antakya ilçesi Fatih Camisi'nde cuma hutbesinde Gazze'de hayatını kaybedenler için dualar edildi; namaz sonrası yardım toplandı. 

Türk vatandaşların yanı sıra Suriyelilerin de kampanyaya destek verdiği görüldü. 

- Osmaniye

İsrail'in Gazze saldırıları Osmaniye'de de cuma namazı sonrası protesto edildi.

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Osmaniye Şubesi tarafından düzenlenen ve bazı sivil toplum kuruluşlarının destek verdiği protesto gösterisi Cumhuriyet Meydanı'nda yapıldı.

İsrail'in saldırıları sonucu hayatını kaybeden Gazzeliler için gıyabi cenaze namazı kılındı; namaz sonrasında İslam dünyası ve Gazze için dua edildi.

AGD İl Sekreteri Abdullatif Kıllı, yaptığı basın açıklamasında, İsrail'in saldırıları kınanırken İslam dünyasının İsrail karşısında birlik ve beraberlik içinde hareket etmesi gerektiğini belirtti.