Kahramanmaraş'ta yaşayan evsiz ve işsiz 57 yaşındaki Avni Ulus, kızı tarafından 15 bin TL dolandırıldığını öne sürüdü. Kızının, bankadan adına kredi çekip ortadan kaybolduğunu iddia eden Ulus, kızının yakalanmasını istedi.

Kahramanmaraş'ta temizlik işçisi olarak geçimini sağlayan 3 çocuk babası Avni Ulus, geçtiğimiz aylarda çalıştığı şirketten çıkarıldı. Parasız kalan ve iş bulamayan Ulus, eşi Elif ve 2 çocuğuyla birlikte kirada oturdukları evden de atıldı. Ailesiyle sokakta kalan Ulus, Kahramanmaraş Büyük Şehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Şube Müdürlüğü'nce Pınarbaşı Konuk evine yerleştirildi.

Bir anda evsiz ve işsiz kalan Ulus’a bir darbe de kızından geldi. Avni ve Elif Ulus çiftinin 18 yaşındaki tek kız çocuğu F. U., iddiaya göre bir bankaya babasının adıyla 15 bin liralık kredi başvurusu yaptı. Başvurusu kabul edilen F.U., babası Avni Ulus'u, 'Emekli olacaksın' diyerek ikna edip bankadan çektiği 15 bin lira krediyle ortadan kayboldu.

Kızı tarafından dolandırdığını öne süren Ulus, evsiz ve işsiz kaldığını belirterek bankaya borcunu ödeyemediği için hapse girmekten korktuğunu söyledi. Kızının İzmir’de olduğunu öğrendiğini kaydeden Ulus, "Beni kandırdı, emekli olacaksın diyerek adıma bankadan 15 bin lira para çekmiş. Paralarla birlikte çekti gitti. Benim evim yok, yiyeceğim yok. Bana bakmıyorlar, yurtta kalıyorum. Kızımdan şikayetçiyim, gelsin borcunu ödesin." diye konuştu.

Anne Elif Ulus da perişan halde olduklarını ifade ederek, "Yurtta kalıyoruz, perişanız, yiyeceğimiz yok. Evimiz vardı kiraya ödeyemediğimiz için çıkartıldık." diye konuştu.