Samsun’da işsizlik nedeniyle bunalıma giren Ali Işıtan, isimli vatandaş eşinin ve çocuğunun evde olmadığı bir saatte kapıyı kendi üzerine kilitleyip oturduğu evini ateşe verdi. Kapıyı kırıp içeriye giren itfaiye ekiplerine elindeki bıçakla direnen şahıs güçlükle evden çıkarıldı.

İlkadım ilçesi Derebahçe Mahallesi Umurbey Sokak üzerindeki 2 katlı binanın birinci katında oturan Işıtan, 10 yıl önce eski adı Gazi şimdiki adı İlkadım olan ilçe belediyesinden işten çıkarıldı. İşten çıkarılmasına içerleyen adam geçen süre zarfında bunalıma girerek psikolojik sorunlar yaşamaya başladı. 10 yıldır akrabaları ve eşinin çocuk bakıcılığından kazandığı parayla geçimini sağlamaya çalışan Ali Işıtan, kullanması gereken ilaçları parası olmadığı için alamadı. İhtiyaç duyduğu ilaçları almak için İlkadım İlçe Belediyesi’ne giden ve Başkan Erdoğan Tok’tan yardım isteyen işsiz adam, buradan da yardım alamayınca kendisini eve kilitleyip evini ateşe verdi. Karşı binada oturan yengesinin haber vermesiyle olay yerine gelen itfaiye kısa sürede yangını söndürdü. Kendisini yatak odasına kilitleyen vatandaş, eline aldığı ekmek bıçağıyla kendisini evden çıkarmak isteyen itfaiye ekiplerine direndi. Polisin ve akrabalarının araya girmesiyle sakinleştirilen Işıtan, dışarıya güçlükle çıkarıldı. Polisin tedavi amaçlı ambulansa götürmesine sinirlenen adam, polisler tarafından polis otosuna bindirilerek sağlık kontrolü için önce hastaneye ardından ifadesi alınmak üzere karakola götürdü. Basın mensuplarının "Evini neden yaktın" sorusu üzerine sinirlenen ve gazetecilere saldıran Ali Işıtan, İlkadım Belediye Başkanını kast ederek “Onu Erdoğan Tok’a sor. O söyler size.” diye cevap verdi.

Evini yakacağını 5 gün önce kendisine söylediğini belirten mahalle sakinlerinden Ercan Aydın, “Hiç kimse bu adama yardımcı olmak istemedi. Onlara da ‘en sonunda kendimi de evimi de her şeyimi yakacağım’ diye söylemiş. Birde geldik baktık ki adamın geldiği durum bu. Bir insana yardımcı olmak bu kadar zor değil. Bir insan canı bu kadar ucuz da değil. Bu adam şimdi orada ölebilirdi. Bunun çoluğu çocuğu var bir adama yardımcı olmak bu kadar zor bir iş mi? Koskoca İlkadım Belediyesi bir insana kaldı ki ihtiyacı var. Adam ilaçlarını alamıyor, rahatsız. Çoluğu çocuğu var belediyeden işten çıkarılmış. Şimdi bu adam ne yapsın en son kendini yaktı.” diye konuştu.