İstanbul Boğazı’nda, içerisinde 3 kişi bulunduğu iddia edilen sürat teknesi battı. Teknedeki şahıslardan biri yüzerek karaya çıkmayı başardı. Deniz polisi ve Sahil Güvenlik ekipleri ise kayıp 2 kişiyi arıyor.

Batan tekne için dalgıçlar Boğaz'da arama yapıyor

Beykoz Anadolu Hisarı açıklarında seyreden ve içerisinde 3 kişi olduğu iddia edilen sürat teknesi, saat 04.30 sıralarında henüz bilinmeyen sebeple battı. Teknedekilerden Cengiz Korkmaz (32) yüzerek karaya çıkmayı başardı. İhbar üzerine olay yerine deniz polisi ve Sahil Güvenlik ekipleri sevk edildi. Karaya çıkmayı başaran Cengiz Korkmaz ise ambulansla Beykoz Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Sahil Güvenlik ve deniz polisi ise kayıp olduğu öne sürülen 2 kişiyi bulmak için denizde arama yürütüyor.

Ercan Yıldız isimli vatandaş, sahurdan sonra balık tutmak için boğaz kıyısına geldiklerini ve bir sürat teknesini hızla ilerlerken gördüklerini aktardı. Yıldız, daha sonra patlamaya benzer bir ses duyduklarını ve teknenin batmış olduğunu öğrendiklerini ifade etti. Teknenin kıyıdaki bir yalıya çarptıktan sonra battığı iddia edildi.