İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, bazı temas ve ziyaretlerde bulunmak üzere Çanakkale'ye geldi. Önce Kordonboyu'nda halkla biraraya gelerek bir kahvehanede oturan Topbaş, daha sonra Truva Atı heykelinin önünde kurulan milletvekili adayı stantlarını gezdi. Çanakkale Merkez Okçuluk Spor Kulübü’nün standına da giderek, sporcularla sohbet etti.

Burada eline bir yay alan Başkan Topbaş, okçuluk hocasının tarifiyle 1 metre mesafedeki hedef tahtasına iki atış yaptı. Topbaş, “Burası çok yakın.” dedi ancak ilk atışında hedefi 9’dan vurdu. İkinci atışını biraz daha bilgi alıp yaptı ve bu kez 10’dan vurdu. Topbaş, sporcular tarafından alkışlandı. Ardından yan taraftaki karatecilerin standını ziyaret eden Topbaş’a, minik karateciler bir gösteri yaptı. Karatecilerin ayak vuruşlarına Topbaş, elini uzatarak hedef yaptı. Son olarak Kordonboyu'nda seyyar satıcı Nazım Çal’dan simit alıp yiyen Topbaş, el arabasındaki 80 simidi de 100 lira ödeyip satın alarak partililere ikram etti.

Daha sonra AK Parti'li belediye başkanları, muhtarlar, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve işadamlarının katılımıyla bir oteldeki öğle yemeğine geçen Başkan Topbaş, burada yaptığı konuşmada başkanlık sistemini anlattı. Topbaş, “Nasıl ki yan yana geldiğimizde, omuz omuza olduğumuzda Çanakkale destanını yazmışsak yine millet olarak yan yana geldiğimizde, ayrım gayrım yapmaksızın beraberce, birlikte geleceğe baktığımızda, inanıyorum ki çok daha farklı destanlar yazarız.” şeklinde konuştu.