7 Haziran seçimleri için İstanbul’dan 51 bağımsız aday başvuruda bulundu. Vekillik için başvuranlar arasında eski milli futbolcu Hakan Şükür, sanatçı Metin Şentürk, yolsuzluk soruşturmalarından sonra görevden alınan eski emniyet müdürleri Ali Fuat Yılmazer ve Yakup Saygılı da bulunuyor. Yolsuzluk sonrası görevden alınan emniyet amiri Mehmet Akif Üner de son anda başvuru yapanlardan.

Genel seçimler için partiler aday listelerini bugün teslim etti. Bağımsız adaylar için de il seçim kurullarına başvuru bugün sona erdi. İstanbul’da 51 isim bağımsız milletvekilliği için başvuruda bulundu.

Eski milli futbolcu Hakan Şükür ve sanatçı Metin Şentürk dün başvuruda bulunmuştu. 17 ve 25 Aralık yolsuzluk soruşturmalarından sonra görevden alınan ve tutuklanan eski emniyet müdürü Ali Fuat Yılmazer de daha önce başvurmuştu. Yolsuzluk soruşturmalarından sonra görevden alınan ve tutuklanan müdürlerden Yakup Saygılı da bugün başvurusunu yaptı.

MEHMET AKİF ÜNER DE ADAY OLDU

Yolsuzluk soruşturmalarından sonra gözaltına alınan ve emniyet çıkışında, “Reza Zarrab soytarısına darbe yapan büro amiriyim.” diyen Mehmet Akif Üner de bugün son dakikalarda 2. bölgeden adaylık başvurusu yaptı.

Başvurular bugün saat 17.00 itibariyle sona erdi. Bağımsız adayların evrakları incelendikten sonra başvuruları kabul edilenlerin pusuladaki sıralamaları için kura çekilişi yapılacak.