Şüphelilerin, ilk olarak 21 Nisan 2018 günü akşam saatlerinde ATM'ye para nakli yapan görevlileri gasp etmek istedikleri ve onların silahlarını aldıkları öğrenildi. Bir başka olayda ise şüphelilerin; Esenyurt'ta yine ATM'ye para taşıyan görevlilerin 181 bin lirasını gasp ettikleri iddia edildi. 4 Temmuz günü Avcılar'da bir ATM önünde bekleyen şüphelilerin, para çekmek için gelen bir vatandaşın aracını silah zoruyla gasp ettiklerinin belirlendiği öğrenildi. Araçla birlikte kaçan şüphelileri yakalamak için çalışma başlatan Gasp Büro Amirliği ekipleri, kamera kayıtlarından şüphelilerin eşkallerini belirledi.

GÜVENLİK KAMERALARI GÖRÜNTÜLERİ

Şüphelilerin ayrıca; TEKEL bayileri ve marketlere de pompalı tüfek ve silahlarla gelip, markettekileri etkisiz hale getirip soygun yaptıklarının da tespit edildiği öğrenildi. Güvenlik kameralarına da yansıyan görüntülerde şüphelilerin, araçla gelip ellerinde silahlarla markete girmesi görülüyor. Markettekileri etkisiz hale getiren şüphelilerin, kasadan paraları almaları da görüntülere yansıdı. 

ÇOK SAYIDA SUÇ KAYITLARI VAR

Belirlenen eşkaller doğrultusunda yapılan operasyonlar da 6 şüpheli yakalandı. Şüphelilerle birlikte 1 ruhsatsız tabanca, çok sayıda fişek ve gasp ettikleri ileri sürülen lüks araç da ele geçirildi. Emniyet otoparkına getirilen araç, sahibine teslim edilecek. Konuyla ilgili gözaltına alınan şüpheliler; Murat Ç. (43), Fatih K. (34), Özgür A. (32), Ramazan T. (33), İsmail D. (42) ve Mehmet Ali A. (38) Asayiş Şube Müdürlüğü'ndeki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Şüphelilerin birçoğunun, poliste daha önceden de çeşitli suçlardan çok sayıda suç kayıtlarının olduğu ortaya çıktı.