29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Türkiye genelinde yapılan törenlerle kutlandı. İstanbul'da da törenlerin merkezi Vatan Caddesi oldu. İstanbul protokolünün yer aldığı törende vatandaşlar resmi geçit törenini izledi.

Bayram kutlamaları nedeniyle trafiğe kapatılan Vatan Caddesi'nde tören birliklerinin yeri almasının ardından protokol üyeleri vatandaşları selamladı. Vali Vasip Şahin ile birlikte 1. Ordu Komutanı Orgeneral Ümit Dündar ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, tören alanında bulunan vatandaşların Cumhuriyet Bayramı'nı kutladı.

İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Vali Şahin selamlama konuşması yaptı. Cumhuriyet Bayramı'nı kutlamanın gurur ve coşkusu içinde bulunduklarını belirten Şahin, karşılaşılan sorunların her zaman birlik ve kardeşlikle aşıldığını söyledi. Şahin, "En zor zamanlarda birbirimize yaslandık, birbirimize dayandık. Birbirimizin umudu ve gücü olduk. El birliği, gönül birliği ve en önemlisi kader birliği yaptık. İşgale ve haksızlıklara göğsümüzü birlikte siper ettik. Millet olma bilincimizi güçlendirmenin yolu bugün de birlikten geçmektedir. Millet evlatlarını etnik köken ve inanç farklılıklarına takılmadan eşit kabul etmekten geçmektedir. Bu, özgür ve eşit vatandaş olmanın sevinci ile yaşama arzusudur. Ülkemizin her yurttaşı da bu anlayışa sahiptir." dedi.

Vali Şahin'ın konuşmasının ardından iki ayrı okuldan öğrenciler Cumhuriyet ve bağımsızlık temalı şiirler okudu.
Törenin en dikkat çeken bölümü resmi geçit yapan birlik ve ekiplerin yer aldığı kısım oldu. Gazilerin yer aldığı araçların geçişi ile başlayan geçit töreni farklı okulların öğrencilerinin ve bando takımlarının geçişi ile devam etti. Asker ve polislerden oluşan birliklerin geçişinin ardından kuruluşları temsil eden gruplar da protokolü selamladı.
Geçit törenin en dikkat çeken gruplarından biri klasik otomobiller oldu. Yerli üretimi yapılan araçlar ve diğer klasik araçların geçişi vatandaşlardan büyük ilgi gördü.